Крис Захариев

Сподели с приятели

Крис Захариев за изкуството да правиш влог.

България е супер яка и най-доброто предстои!

Не бягайте в чужбина да учите специалности, които не желаете, а останете тук и бъдете част от промяната!

Доста от вас вече познават Крис Захариев, а вероятно още толкова не са го и чували. Ако сте от първите – страхотно, този разговор несъмнено ще обогати представата ви за него, ако ли не, имате да наваксвате. Макар и съвсем млад, Крис има с какво да се похвали. Той вече е един от най-известните български влогъри. Съвместно със забавните клипчета, станали традиция в жанра, той ни предоставя и един друг вид съдържание. Лично, човешко и естествено, то показва добрата страна на света и хората.

Крис Захариев за Началото

Тази година ти се случиха много и все хубави неща, но нека започнем отначало. Как се запали по снимането на клипчета?

Крис: От както се помня винаги съм се занимавал с нещо креативно. Рисувал съм, майсторил съм, снимал съм. Преди 3 години обаче, научих и за влогърството. Докато гледах други чуждестранни влогъри ми хрумваха идеи и за мои клипове. Клипове на теми, които никой тогава не говореше. Имах някаква камера вкъщи, имах и идеите и един ден просто реших да пробвам да заснема влог. Така започна всичко.

Какво ще съветваш хората, които искат да се занимават с това?

Крис: Да намерят своя глас, да намерят своя стил и да бъдат смели да го изразят.

 

Крис Захариев за Училището

Знаем, че си завършил художествено училище. Творческата атмосфера подпомогна ли личностното ти развитие? Ако да, по какъв начин?

Крис: Със сигурност творческата атмосфера в училище ми е помогнала да се изградя като творец. А самото изкуство ми повлия да започна да виждам света по различен начин. Да намирам красота там, където обикновено хората я подминават.

А кой е най важният урок, който ти даде гимназията?

Крис: Не оставяй вчерашната работа за днес! ( Освен ако не можеш да я свършиш утре )

Наскоро стартира документалната ти филмова поредица The Up toUs Project”. Ще ни разкажеш ли какво точно представлява тя и как се зароди идеята?

Крис: “The Up To Us Project” е моя втори канал в YouTube. Там качвам кратки документални филмчета за хора, които по някакъв начин променят средата, в която се намират. Хора, които са осъзнали, че промяната зависи от тях.

Идеята за канала ми дойде преди около година и половина. Бях заминал да снимам филмче за един приют за бездомни хора в град Добрич. Приютът беше пред затваряне поради липса на средства. Копнежът ми беше да помогна да се съберат пари, като разкажа на моята аудитория за него. До месец след като качих филма, се събраха около 2000 лв., което беше напълно достатъчно за стабилизирането на приюта. Тогава осъзнах, че всъщност решението на проблемите около нас – зависи от нас самите! Ние сме решението! И така се роди идеята да разказвам “неразказаните истории, които променят света ” чрез тези кратки филмчета.

Кога може да очакваме следващата серия? Можеш ли да ни разкриеш нещо за нея?

Крис: В момента монтирам последните части на новия филм. Става въпрос за един млад българин, който е завършил театрално изкуство в САЩ, но се връща в селото, в което е израснал, за да реставрира изоставения театър там.

Относно поредицата като цяло. Как си представяш нейното бъдеще?

Крис: Надявам се да намерим спонсори, които ще могат да ни покриват разходите свързани със заснемането и пост-продукцията на филмите. В момента ние ( малкия екип, които работим по проекта ) си плащаме всичко. Но не се притеснявам за това – за всичко си има време.

Видимо е, че наистина знаеш с какво искаш да се занимаваш. В момента следваш филмова режисура в НАТФИЗ. Как е в университета? Какво ще кажеш на хората от нашето училище, които също искат да продължат образованието си в академията?

Крис: От години избягвах да мисля да кандидатствам в НАТФИЗ, тъй като бях останал с впечатлението, че е много oldskool система. Сблъсквайки се с нея останах изключително приятно изненадан. Учим за модерното кино, снимаме на най-нови камери и гледаме прожекции на най-новите филми. Ходя всеки ден с желание, защото всичко, което учим ми се струва много интересно. Та бих посъветвал всеки, който смята да кандидатства в НАТФИЗ да не слуша мнението на никой, а сам да опита за себе си.

Мотивацията

В новия ни брой има статия за мотивацията. Занимавайки се с толкова много неща, вероятно имаш опит в това да останеш амбициран, независимо от външните фактори. Как успяваш да балансираш между проекта, снимането на клипове за канала ти в Youtube и следването в НАТФИЗ?

Крис: В момента ми е изключително трудно да балансирам всичко, с което се занимавам, защото се опитвам да вляза в ритъма, но ще се справя рано или късно. Оставам мотивиран, главно, защото съм фокусиран! Когато знаеш целта си и си готов да извървиш и екстрата миля, за да стигнеш до нея – трудностите биват преодолени много по-лесно!

Благодарим ти! Нещо за финал?

Крис: България е супер яка и най-доброто предстои! Не бягайте в чужбина да учите специалности, които не желаете, а останете тук и бъдете част от промяната!

Може да харесате също: