УНИверсално: Ах, да учиш джаз!

Сподели с приятели
В Teen Station сме благоразположени към джаза и към младите музиканти на България. В този епизод на УНИверсално ви срещаме със Стефан Филипов. Той е студент по джаз китара и споделя своето мнение, опит и препоръки:
  • Как се взема решението да учиш музика, без да си завършил музикална гимназия?
  • Какво е нужно и какво следва?
  • Помагат ли видеоуроците?
Говорим си за специалността Поп и джаз китара в Националната музикална академия и за Еразъм приключението да учиш една година в Консерваторията в Маастрихт, Нидерландия.
За мен беше приключение. Любопитен съм за нови неща, макар и да съм по-скоро затворен. Това, което ми направи изключително готино впечатление там е, че хората са много отворени и човешки настроени към всеки. Много са толерантни и отзивчиви. Ако имат с какво да ти помогнат, ще ударят едно рамо. Единственото, което искат да видят в замяна е, че си отговорен.
За китарата и за джаза, и за толкова други неща. Един епизод, който ще е интересен на всеки, който иска да чуе всичко отвъд стереотипа “музикант къща не храни”.
УНИверсално в Mixcloud:

От своя опит Стефан споделя:

Няма значение кога започваш да се занимаваш с изкуство. Има значение колко си отдаден. Обаче много по-лесно се случват нещата, когато си малък.

А за новите тенденции при самообучението добавя:

Всичко с видеоуроците е супер. Не е невъзможно да се научиш така. Единственото нещо, което въобще не е малко, и липсва на видеоуроците е, че няма кой да ти каже дали го правиш правилно.

УНИверсално в Spotify:

Ние имахме удоволствието да слушаме Стефан с GADABOUT в един от най-добрите концерти от поредицата Teen Station Purple Sessions.