Ментори

Евелина Павлова

Radio DJ и телевизионен водещ. Основател на Teen Station.
Била съм програмен директор на Радио FM+ и Радио Star FM. От години работя по изграждането на мрежа училищни медии, обединени в един общ медиен портал – Teen Station. Вярвам, че младите хора в България заслужават една по-добра медийна алтернатива, и че с наша помощ могат да я създадат. Това е най-вдъхновяващият и важен проект, по който съм работила. Обичам новото начало. Обичам музиката. Обичам да играя с думите. През годините радиото ме срещна с изключителни професионалисти. Някои от тях са и мои приятели. Ще ги видите в екипа ментори тук.

Балин Балинов

Здравейте, аз съм Балин. Започнах още в гимназията и първите 13 години трудов стаж в живота ми минаха в различни радиостанции. Бях водещ, музикален редактор и даже за кратко представях новините. Когато реших да обърна нова страница, станах част от българския офис на световната организация Грийнпийс“, а медията, на която оставам посветен, е Teen Station.
Подкрепям всички автори на подкасти и им съдействам, ако имат нужда от нещо, по пътя между включването на микрофона и публикуването на готовия епизод онлайн.

Митко Стафидов

Завършва математика, бизнес, изкуство и дизайн в Англия, след което се връща в България и започва да се занимава с видео продукция. През 2015 г. впечатлява CEO-то на киноцентъра в Бояна, който любезно предоставя терен и техника за заснемането на първия му късометражен филм “Разговор с Ал”, излъчен на редица фестивали. Към филма пише песен със заглавие “You Already Know”, която дава за изпълнение на певеца Мирян Костадинов. След това започва да се занимава с режисирането на музикални видеа, както и аудио продукция – пише музика и режисира видеоклипове.

Съосновател е на организацията за градско изкуство “ПОдЛЕЗНО“, която набира медийна популярност чрез творческото обновяване на редица подлези и занемарени градски пространства, сред които “Филмов подлез”, “Музикален подлез”, “Научен подлез”, детска градина “Фантасмагории” и др. От дейността на организацията той се запалва по изкуството в градската среда, което започва да практикува когато му се отдаде възможност покрай проектите на инициативата.

Александър Иванов

Образователен директор на SoftUni Digital & SoftUni Creative. В периода от 2014 – 2016 г. е един от учителите по програмата Заедно в Час”, преподавал е информационни технологии. В момента е и управляващ съдружник на една от най-бързо развиващите се фрийланс базирани агенции CreateX. Бил е Координатор и лектор на международен Еразъм+ проект, базиран на метода “обучение чрез преживяване” с обучения в 5 държави. Започва професионалния си път като вицепрезидент и лидер на локалния трейнинг екип на AIESEC Свищов по време на студентството си в Стопанската академия, където завършва финанси.

Бойко Щонов

Бойко Щонов се занимава с продуциране на видео. Режисира музикални клипове, реклами за български и междунардони фирми и артисти. Участва в създаването на криейтив концепции за различни брандове и компании. Важни за израстването му като човек и личност са прекараните години в Баселона, където завършва висше образование. Там стартира и неговата кариера на арт директор и режисьор на свободна практика, специализиран в съдаване и менажиране на дизайнерски проекти. Интересите му са в определяне на световни дизайн тенденции и имидж мейкинг, видео и графичен дизайн.

Елена Розберг

 

DJ MARTEN

Radio DJ, Radio FM+
“Животът му е музика, а наскоро го видяхме и на голям екран,където (дори като непрофесионалист) се справя с лекота.Той успя да влезе под кожата ни, благодарение на заразното си добро настроение. “
-INTRO MAGAZINE-
Мартен започва да се занимава с музика на 13 години, като в момента е част от клубния живот на България, като един от най- прогресивните DJ Има авторско предаване в колаборация с DJ ILKO ( 3-o-5 ), FUNK DA DISCO всяка неделя по радио NOVA. FUNK DA DISCO е и едно от най-ценните попълнения в клубната програма на София.
Подгрявал и свирил на една сцена с имена като : Kraak & Smaak, Smoove, DJ Muggs(Cypress Hill ), Mix Master Mike (Beastie Boys), Snoop Dogg, Soopasoul, Mr Confuse, Laura Vane + The Vipertones, Gizelle Smith, Krafty Kuts, Deekline, Herbalizer, DJ Premier и други.

Краси Москов

Краси Москов започва кариерата си в медиите през 2004-а година работейки за Радио Гонг/Дарик Радио. В края на 2006-а става част от екипа на току-що възникналото радио Z-Rock , като водещ на следобеден блок – Hijack Show). В рамките на следобедното му шоу възниква уникалната за българския радио-ефир поредица “Hijack Acoustic”, в която десетки български и чуждестранни групи правят акустични мини-концерти на живо, в ефира на Z-Rock. През годините е правил интервюта с повечето известни музиканти от българската сцена, с такива от световна величина, както и с редица обществени фигури. Автор е на десетки публикации и концертни репортажи за сайта www.zrockbg.com. През лятото на 2010-а година започва и телевизионната си кариера като водещ на предаването „5400” поTV7, в което остава в продължение на 13 месеца. От началото на 2012-а година е автор и водещ на предаването “Срещу Новините” по БНТ1. Интересува се от музика, кино, литература, колективни спортове, пътувания до непознати места и хранително-вкусови приключения. Няколко пъти в месеца се изявява като DJ в различни столични нощни клубове.

Кристина Цветкова

Radio DJ, Radio FM+
Казвам се Кристина Цветкова. Професионалното ми развитие включва все работа в медиите – първо като фоторепортер, а след това като новинар. Към днешна дата снимането за мен е по-скоро хоби, като любимите ми теми са концертната и пътешественическата фотография. Интересни са ми хората, местата, изкуството и музиката.

Георги Згуров- Гурко

Казвам се Георги Згуров, доста хора ме знаят и като Гурко. Занимавам се с музика от началото на 90-те. Вокал съм на Анимационерите и МФортно Диско. Радиоводещ съм в радио Z-rock вече 11 години. Генерално музиката е двигателят в живота ми.