TS Weekly обзор: Нова музика и сериали

Сподели с приятели

Нова музика и сериали, филми, културни преломи, релевантни и нерелвантни новнини; всичко, което ни е хванало окото през изминалата седмица, представяме тук със седмичния ни обзор TS Weekly 28.01.-3.02.

Седмичният ни обзор за нова музика и сериали започва с Били Айлиш, where is my trigger warning? #свежо.

Никак изненадващо новата песен на Били Айлиш стана хит за нула време. Със зловещо спокойния бийт, който остава сякаш на заден фон, и текста с пасивно нихилистичното си отношение към смъртта, “bury a friend” се вписва идеално във вкуса и светогледа на днешния младеж. Освен това равният начин, по който реди думите, и естествените мелодии директно достигат до слушателя и той лесно може да се идентифицира с тъмната си страна.

Има множество възможни интерпретации за видеото към песента и текста. Според някои песента е препратка към смъртта на близкия на Били Айлиш рапър XXXTENTATION. Според други видеото е визуално представяне на сънна парализа. Трето възможно тълкувание е характерната за времето ни липса на задръжки при изразяването на суицидни и себеомразни мисли и идеи.

Били Айлиш е като тъмна, емо версия на Лорд и най-вероятно ще има същия и ако не по-голям успех. Какво казва това за поколението ни?

Филм за Боуи – Кому е нужно? #новина

По-рано тази седмица бе обявено, че главната роля в биографичната драма, разказваща за живота на Дейвид Боуи, ще получи актьорът и музикант Джони Флин. “Stardust” трябва да проследи раждането на Зиги Стардъст, вдъхновено от пътуването на музиканта до Америка през 1971-ва година. Синът на Боуи, Дънкан Джоунс, е против заснемането на лентата, заявявайки, че няма да позволи присъствието на музиката на баща му в нея. Поражда се въпросът, до колко необходимо е създаването на подобен филм. Още нова музика и сериали:

Прогноза: епидемия на нов тип Carter-вегани #клюка

Емблематичната светска двойка Джейонсе (или Бей-Зи, според зависи) излизат с нова мултимилиардерска американска хрумка. Музикантите обявиха, че който от феновете им стане веган за месец, има шанса да получи доживотен билет за всеки техен концерт. Ever. Целта на тази кампания е промотирането на природосъобразния начин на живот. Бягайте към най-близкия био-органик магазин за киноа!!

Оскари и грами #скука

С поглед към най-безползените, но по някаква причина най-помпозни и влиятелни събития за филмовото и музикално изкуство, един по един пърформърите за церемониите на наградите „Оскар“ и „Грами“ биват обявявани. На Оскар-ите ще изпълняват Брадли Купър и Лейди Гага, чийто филм „Роди се Звезда“ присъства сякаш във всяка номиция. На Грами-те пък ще пее иконата Дайана Рос.

Самите номинации са в духа на мейнстрийм културата, която издига на пиедестал комерсиалното кино и музика. Все пак има някои приятни изключения като например „Roma” и “The Favourite” при филмите, и St Vincent за най-добър алтърнатив рок албум и песен, и Janelle Monae за най-добър албум и най-добро видео с “Pynk”.

#Цитат на седмицата

Keep you in the dark, what had you expected?

Me to make you my art and make you a star

And get you connected?

I’ll meet you in the park, I’ll be calm and collected

But we knew right from the start that you’d fall apart

‘Cause I’m too expensive

* “bury a friend”

Нова музика и сериали в седмичните ни обзори TS Weekly

От Яна Стойкова