TS Weekly 21.01.-27.01.

Сподели с приятели

Нова музика, нови сериали, филми, културни преломи, релевантни и нерелвантни новнини; всичко, което ни е хванало окото през изминалата седмица, представяме тук със седмичния ни обзор TS Weekly.

Флорънс е фен на Teen Station #клюка

В сетлистите на концертите, на които Florence + the Machine изпълниха новата си песен, Moderation, името ѝ фигурираше по най-различни начини: Meditation, Train Station, Jubilation, Commiseration и уникалното Mash Potation. Склонни сме да спекулираме, че „Train Station“ е коригиран от ауткокорект опит за изписване на „Teen Station“.

Песента вече е в спотифай, заедно с пауър пиано баладата „Haunted House“.

Въпреки критиката от някои фенове, че на „Moderation“ ѝ липсва от духовността на другите ѝ песни, Флорънс се чувства добре от промяната. „В ерата на стриймването не е нужно песните да са в албуми, което ни дава свободата да ги пускаме както са си.“

Електро-емо-диско-алт-рок-метъл боп-ове от BMTH #свежо

От 00’s диско синтове през съвременни хаус бийтове с дистортнат бас до струнни аранжименти, новият албум на Bring Me The Horizon, „Amo“ има всичко за всеки. Заглавието идва от португалската дума за любов. Албумът е посветен именно на тази емоция и изследва множество нейни аспекти, поради което и звучи толкова разнообразен. Оли Сайкс го определя като концептуален албум и като „най-експерименталния и прекрасен албум, който с групата са издавали“. Част от лирическото съдържание засяга развода на фронтмена с татуистката Хана Сноудън.

За следващия ви купон препоръчваме: nihilist blues

#цитат на седмицата:

„Anger wants a voice, voices wanna sing

Singers harmonize ’til they can’t hear anything

I thought that I was free from all that questionin’

But every time a problem ends, another one begins

-Harmony Hall, Vampire Weekend

Свобода ли бе – да я опишеш? #политика

За 111 хиляди свободни квадратни километра да си на 111-о място по свобода на словото е някак срамно. В България навярно проблемът е недотам липсата на свободно изразяване, доколкото наличието на слободия от страна на медиите. Тук се намесва „Свободна Европа“. С обещанието да ни научи, че свободата е кауза, познание и отговорност, емблематичната американска медийна група възобновява българската си редакция след 12 години пауза. Приемаме тази новина със смесени чувства – от една страна сме щастливи, че ще се докоснем до поне още една гледна точка, но от друга – тъжни, че не сме дорасли сами да поддържаме нивото на журналистика у нас.

От Яна Стойкова и Симеон Кожухаров