Teen Station в подкрепа на младите артисти

Сподели с приятели

Колко пъти (само през последната седмица) сте отваряли Shazam, за да се запознаете с нов изпълнител, само да откриете, че са нова българска група? А въртели ли сте се около трафопостове, с надеждата да откриете някой отличителен знак на твореца, който е разкрасил тази иначе безлична кутия с изящен графит? Събирали ли сте кураж да попитате някоя от танцовите банди в подлеза на Ларгото кои са и къде можете да видите повече техни изпълнения?

Е, ние, авторите на Teen Station, сме го правили достатъчно пъти. Някои от тези нови, уж случайни „запознанства”, се преродиха в прекрасни реални приятелства и партньорства.

 

 

Една голяма част от нас обаче вече пораснаха и думата „Teen” ни отесня. Затова се появи нуждата от нова платформа, с нова цел и нови партньорства.

Роди се Next Station

Порастваме като автори и вече търсим начини да оставим нещо повече зад себе си – да съберем едно общество. Инди сцената на България е една от най-колоритните, именно защото всички се познават и си помагат, учат се едни от други и създават невероятни задкулисни истории.

 

 

Често обаче такива изпълнители остават не-Shazam-нати, непроследими и най-вече недооценени. Знаем, че тук ние имаме силата и отговорността да представим тези творци, защото те ще вдъхновят следващите 100, 1000, 10 000…

 

 

Затова и новият ни фокус пада върху вас – творците под прикритие. Знаем, че във всеки от нашата публика се крие по един майстор на графитите, една бъдеща рок звезда, един мълчалив, но успешен поет, една сензация на филмовия екран… Искаме ние да сме част от вашите екипи и да държим трамплина, от който ще отскочите към звездите.

 

 

В началото на новата година стартираме едно много важно за всички нас партньорство, което ще ни помогне да изпълним новооткритата си мисия. Порастваме като автори и търсим начини да увеличим и публиката си.

Ние сме ученици и студенти и пишем за ученици и студенти

С подкрепата на Фондация „Лъчезар Цоцорков” медията ще работи целенасочено, за да подкрепя локалната артистична сцена в България – поп и ъндърграунд изпълнители, хип-хоп артисти, фотографи, художници, писатели, училищни банди, к-поп банди, косплеъри, представители на различни субкултури, млади режисьори, майстори на късото кино, създатели на младежки фестивали, доброволци, млади учени… Те са част от нашия свят и го правят смислен и интересен, а ние ще продължим да ви разказваме за тях.

 

 

Представянето на техните истории и таланти ни утвърждава като нишова медия и ни дава фокус и оригиналност. Извън това е и възможност за нас да следваме голямата си цел – да сме медия в подкрепа на свободата на словото в България..

Ето какво предстои!

Вече планирахме нови срещи  с младите музиканти в рамките на „Purple Sessions”.

 

Hive Tressman | PURPLE SESSIONS

 

Ще продължим да говорим и за литература с новия сезон на подкаст поредицата „Литкаст”.

Предстоят ни и специални видео срещи с музикантите, които тъкмо ние откриваме за нашата публика, както и с известни музиканти, които са вдъхновение за всички нас. Очаквайте блиц интервюта в Инстаграм и пространни разговори в нашия сайт.

 

Видео, подкасти, статии

Продължаваме да развиваме и старите формати, но с нова насоченист.

Очаквайте още от подкастите за професионално и кариерно ориентиране „Професионалистите”, „УНИверсално” и „От А до Я”.

 

 

В основата си Teen Station е платформа, в която млади български автори публикуват съдържание без цензура и по теми, които вълнуват нашите връстници. Тук разпространяваме каузите си за медийна грамотност и свобода на словото. Въвличаме талантливи писатели, говорители, изпълнители от гимназиите в цяла България. Вече ще инвестираме не само в популяризирането на младите артисти, но и в авторите, които ги представят най-добре, а именно в младежкия ни редакторски екип.

 

Ако искате да сте част от нас, пишете ни!

 


 

За Фондацията:

Семейната Фондация „Лъчезар Цоцорков“, основана през 2019 г., е частна фондация, чиято основна цел е да допринася за благополучието на българското общество, чрез подкрепа за културата и развитие на талантите, насърчаване на иновациите и постиженията в образованието и здравеопазването, както и чрез подпомагане на деца в неравностойно положение.