Стъпка по стъпка I Подкаст за предприемачество

Сподели с приятели
Здравейте! Ние сме Иво и Йоанна, а това е нашият подкаст “Стъпка по стъпка”.

В него ще си говорим за предприемачество и ще ви срещаме с интересни и успешни в сферата личности. Те ще споделят своя опит и ще ни разказват повече за себе си, за своите идеи и за пътя, който са извървели, за да ги осъществят.

Ако имате интерес към бизнес и социално предприемачество, но не знаете откъде да започнете… Ако искате да научите повече от първа ръка, докато пиете сутрешното си кафе, пътувате или имате малко свободно време, което искате да оползотворите, слушайте ни!

Днес сме станали рано, за да си говорим за предприемачество и смелостта да избереш това, което искаш. Първо ще се запознаем лично и ще разкажем малко за себе си и пътя, който ни е довел до студиото и зад микрофоните. Какви идеи сме имали ние и как сме успели да ги развием? Трябва ли да се случи чудо, за да реализираш това, за което винаги си мечтал? „Нормално е на този етап от живота си да не знаете правилните стъпки, чрез които да постигнете тези идеи“.

Не след дълго на гости ще дойде Николай Николов – проектен лидер на ABLE Mentor. Това е програма, в която всеки безплатно може да се свърже с подходящ за него ментор и да открие своята посока в личностен или професионален план. С Ники си говорихме за промените, които той е направил в живота си, за да бъде там, където е сега. Поговорихме и за един голям страх особено у младите – страха от промяната. Ники цитира един от обучителите в програмата: „Човек ще смени професията си 9 пъти през живота си.“ Също така добави от себе си: „Трябва да бъдем подготвени за промяната. Не трябва да се притесняваме от нея.“ Слушайте „Стъпка по стъпка“, за да чуете съветите и историите на млади и успешни
лидери!

 

Ето още два съвета към младите предприемачи!

Има нещо по-важно от това КАК правиш нещата, и това е ЗАЩО ги правиш.

Ако не пасваш на средата, намери си своята среда, в която не се налага да се напасваш!

 

Оставяме и допълнителни ресурси, които споменахме тук-там:
TED Talk with Simon Sinec “Start with Why”
Записване за програмата ABLE Mentor