7 сериала срещу скуката

Сподели с приятели

В момента хиляди хора работят от вкъщи, учат дистанционно и ограничават социалните си контакти.
Ако се чудите какво да правите с толкова свободно време, то аз имам отговор за вас: „Сериали,сериали и още сериали!“. Какво по-хубаво от binge watch на любими сериали или пък нов сериал, за който така и не ви остава време? А за тези от вас, които не занят какво е binge watch – това е глагол и означава да гледаш много телевизионни програми,примерно епизодите от един сезон на даден сериал, бързо, без прекъсване, един след друг. В тази статия ще ви представим 7 сериала срещу скуката, които ще грабнат вниманието ви и ще ви остават без дъх.

Friends

Класика. И въпреки че последния епизод излезе преди години , той все още си остава любим на милиони хора по света. „Приятели“ без съмнение е един от най-успешните и печеливши ситкоми в историята. Ако никога не сте гледали сериала,сега е моментът! А ако сте му запалени фенове, време е да опресните паметта си. Преди малко повече от месец HBO Max обяви,че актьорите се събират за още един епизод. И въпреки,че плановете бяха променени, заради коронавируса, вярваме, че след като нещата се успокоят отвово ще видим шестимата приятели на малкия екран.

Black Mirror

Сериалът Black Mirror ни запраща в едно не толкова далечно бъдеще, в което новите технологии и дълбоко вкоренените в човешката същност желания се преплитат в мрачна антиутопия. В сериала се разглежда мрачната връзка между на пръв поглед положителното развитие на новите технологии, социалните и други видове медии и начинът, по който е възможно те да извадят на показ най-тъмните кътчета от човешката природа. Това е сериал, който е много подходящ за binge watching. Всеки епизод хваща окото ви от първата секунда и ви държи под напрежение до последната.

7 сериала които ще ви спасят от скуката

Sex Education

Сериалът на Netflix проследява живота на тийнейджърите от гимназия Мордейл и най-вече – техните бушуващи хормони, които ги карат да мислят за секс, да говорят за секс или да правят секс. Ето защо им е толкова необходим секс терапевт, който да ги консултира по всички странни въпроси, които напират в подрастващите им глави. Sex education ще ви накара да се смеете с глас. Подходящ за тези, на които им липсва училищния живот и излизанията с приятели. Засега са излезли само два сезона, третият е планиран за пролетта на 2021.

Rick and Morty

За феновете на анимациите, които искат да се посмеят доста препоръчваме Rick and Morty. Сериалът разказва историята на учен-социопат, който завлича своя глуповат внук в безумно опасни приключения из вселената. Героите са невероятно изгадени, ситуациите, в които попадат са направо абсурни, а самият сериалът е забавен, интресен, прекрасен за binge watching. Какво повече би могъл да иска човек.

Gilmore Girls

Сериала разказва за живота на Лорелай и Рори Гилмор – майка и дъщеря и малкото градче Старс Халоу. Лорелай винаги има отговор за всичко, за нея няма неудобни въпроси и е много екстровертен човек. Дъщеря и Рори от друга страна е нейна противоположност, доста свита и неуверена в повечето ситуации, но знае какво иска и се стреми да го постигне. Двете са най-добри приятелки, най-вече защото разликата във възраста им е само 16 години.Невероятно остроумен и пълен с изненади, смях, сълзи, страст, приятелство, любов, силно препоръчваме Gilmore Girls. Сериалът напрактика си има от всичко по малко.

Twin Peaks

“Даян, 11:30 ч., 24 февруари. Влизам в градчето Туин Пийкс.”С тези легендарни думи, отправени към един не по-малко легендарен диктофон, започва феноменалния сериал Twin Peaks. От секундата, в която чуете първата реплика сериалът ви завладява и не искате да напуснете света на градчето Туин Пийкс. Загадъчен, забавен, със страхотни герои и сюжет, препоръчваме сериала на всички фенове на сериалите, които са малко по-стари и vintage. Всъщност сериалът Riverdale има доста сходни черти с Twin Peaks и наподобява негова по-модерна версия. Така че ,фенове на Riverdale, не губете повече време и се потопете в свена на малкото дърводелско градче Туин Пийкс.

You

Ще изгледате този сериал наведнъж. Няма да спите няколко нощи и ще поглъщате сериите като желирани бонбони. Може да ви трогне, да ви накара да настръхнете и дори да се замислите. Докъде водят самотата и отчуждението в съвременния свят? Доколко познаваме продавача в отсрещния магазин? Ами пътуващия в метрото до нас? И най-вече колко случайни са случайните срещи… Главните герои са Бек и Джо, които споделят любов не само към книгите, а и един към друг. Но какво ще стане ако Джо тайно е психопат, следящ Бек на всяка нейна крачка? Да, сериалът не е комедия, но и със сигурност не е от най-страшните, но дори да не ви изплаши до смърт, You безспорно ще ви грабне от първия епизод.

Надяваме се нашите предложения за сериали да са ви допаднали и да изгледате поне един, защото със сигурност си заслужават. Не остана нищо друго освен да ви пожелаем: „Приятно гледане!“.

 

7 сериала срещу скуката

От Дара Върбанова