2021-ва и сериалите, които се завръщат

Сподели с приятели
Elite

На 18 юни излезе нов сезон на испанската тийнейджърска поредица Elite. Ако сте почитатели на този сериал, то този сезон ще ви разтърси. И този път ги има типичните драма, любовни истории, проблеми в училище и разбира се, дозата ирония, нови герои и обрати в сюжета. Героите изпъкват сред море от интриги и купища любовни възходи и спадове. Актьорската игра ни кара да изгледаме сезона на един дъх. Спокойно можем да отделим някой цял топъл ден и да се насладим на талантливите млади испанци и историята, която пресъздават.

За хората, които не са попадали на сериала Elite, той е продукция на Netflix, създадена през 2018 г. До момента има 4 сезона. Историята във всеки сезон е свързана с убийство и разследване. В този сериал, освен криминални сцени, има и еротика и затова не се препоръчва за лица под 16 години. Но историите са вълнуващи и човек лесно може да се влюби в героите, дори в антагонистите.

 

 

Money Heist (La casa De Papel)

Най-върлите фенове на Money Heist очакват септември и декември 2021 г. с нетърпение, но и с капка тъга, защото тогава на екран се очаква последният сезон на сериала. Той също е продукция на Netflix, но е закупен от тях след втори сезон, тъй като първоначално е издаван от Антена 3. През 2018 г. Netflix отново започва да снима сериала и го прави един от най-известните в света.

Историята в Money Heist се върти около обир, както и се разбира от името на поредицата. Буквално преведено то означава „обирането на парите“. Героите са с имена на световни столици, но човекът, който командва е Професорът. Те изпълняват пъклените планове на бащата на Професора през първите два сезона и на неговия брат през останалите части от сериала.

Не си мислете, че Money Heist е просто обир. В поредицата има любов, драма, множество обрати и различни събития, които ще накарат и най-мразещия екшън филми и сериали, да се загледа. Който има нужда да си губи времето ползотворно, Money Heist е прекрасна алтернатива с дългоочакван нов сезон.

 

 

Peaky Blinders

От 2019 година, почитателите на сериала Peaky blinders са наострили уши и чакат с нетърпение да научат кога точно ще разберат края на поредицата. В началото на 2021 г. стана ясно, че последен сезон няма да има, а се очаква финалът да бъде под формата на филм.

„Острите козирки“ излиза за първи път през 2013 г. като продукция на BBC. По-късно е закупен от Netflix. Историята е написана за реално съществуващи личности – бирмингамската групировка, създадена след Първата световна война, „Остри козирки“ и представя британската действителност от двайсетте години на XX век. Освен бандити, семейство Шелби са и любовчии и историята включва и семействата им, освен всички останали екшън сцени. Сериалът е идеален за разпускане. Сюжетът грабва интереса и веднъж започнат, ще бъде изгледан докрай от всеки любител на хубави продукции.

 

 

High School Musical: The Musical

Ако сте от онези, които са скачали на песните на Трой и Габриела и техните приятели от High School Musical, то сериалът, който е мюзикъл по филма, ще грабне вашето внимание. Продукцията на Дисни High school musical: The Musical в момента излъчва своя втори сезон. Първата част беше пусната през 2019 г. и пожъна огромен успех сред аудиторията, а песните от плейлиста на сериала постигнаха фурор в Tik Tok.

Първият сезон на сериала е мюзикъл по песните от филмите High School Musical, а вторият е по Красавицата и звяра. Това е една типична тийнейджърска поредица, която въплъщава в себе си всички онези тийн проблеми и забавления, познати на всеки тийнейджър. Прекрасно пасва за гледане по време на горещите дни, защото е лек и не затормозява, а напротив развлича и си заслужава да бъде гледан.

 

 

F.R.I.E.N.D.S The Reunion

Най-чаканото завръщане може би е това на сериала Приятели. И въпреки че феновете очакваха да се появи епизод от поредицата, не се случи точно така. F.R.I.E.N.D.S The Reunion се оказа документален филм на HBO, в който актьорите прочитат стари сценарии, припомнят си старите ленти и говорят за спомените, които имат.

В по-голямата част от филма Джеймс Кордън сякаш води предаването си, но с участници героите от Приятели и на открито, а не в неговото студио. Няма начин да се наречеш почитател на F.R.I.E.N.D.S, ако не си гледал всички епизоди и не си чакал с нетърпение да изгледаш и завръщащия се последен „епизод“ под формата на документален филм.

 

 

Euphoria

Всички фенове на драматичния сериал на HBO, Euphoria, трепнат в очакване да разберат кога точно ще могат да се насладят на втория сезон. Първият сезон разтърси зрителите с интересен сюжет, в който главната героиня претърпява множество обрати в търсенето на себе си. Последният епизод подсказа за това, че ще има втори сезон. Засега информацията е, че той ще излезе в края на 2021 г. или в самото начало на 2022 г. Euphoria не е лек сериал и не е подходящ за всеки, но е интересен и си струва да бъде изгледан.

 

 

Never Have I Ever

На 15 юли 2021 г. се очаква тийнейджърския сериал на Netflix Never Have I Ever да излезе с втори сезон. Самата поредица представя живота на не толкова популярно момиче, което мечтае за връзка с най-популярното момче в училище. Може би звучи, че историята е клише, но все пак всеки сериал си е различен по негов начин и Never Have I Ever има смисъл да бъде погледнат от тийнейджърите, които искат да разнообразят ежедневието си с лек и забавен сериал.

 

 

От Кремена Паунова

Още препоръчани от нас сериали ще намериш тук и тук.