S.A.R.S. на живо в София

Сподели с приятели

S.A.R.S. са живото доказателство, че балканската музика може и да не е поп-фолк. Сръбската музикална сензация, автори на химна на множество студенти Perspektiva, изнесоха поредния си концерт на българска земя на 28-и декември на „Пиротска“ 5.

 

 

За мен това е втора среща със S.A.R.S. и тя само затвърди безкрайно положителните ми впечатления от миналата година. Два часа музика изцяло на живо, луд купон и невероятна атмосфера.

Не всеки ден виждаш заклети рокаджии да се кефят на тромпет и акордеон.

S.A.R.S. определено знаят как да правят шоу и перфектно балансираха между стари и нови хитове, по-бавни и по-енергични тракове. Вокалът Žarko Kovačević се раздаваше максимално до последната секунда, като на моменти изпълненията му почти не се различаваха от студийните записи.

Всеки от членовете на бенда имаше соло изпълнения, съответно на тромпет, бас, акордион и барабани. Ако никога не сте чували тромпета на Petar Milanović, следващия път си заслужава да отидете дори само заради него.

 

 

Всички музиканти се грижеха за доброто настроение, пускаха шеги и отдалеч си личеше химията помежду им. Обичайно вокалът представя всеки от бенда по име, но познайте кой свиреше „На китарата…”

След толкова месеци лафът за Васко Жабата е все толкова актуален.

През цялото време показваха специалното си отношение към българската публика. Всъщност сами я определиха като най-шумната, най-лудата и най-любимата си публика. Като специален жест към нас, предлагаха мърч с логото на бандата, оцветено в цветовете на трибагреника.

 

 

Както вече споменах, това е вторият ми концерт на S.A.R.S., като първият път беше на летен фестивал. Препоръчвам ви да посетете техен концерт на открито. Трудно е да побереш цялата енергия на тези шестимата в зала, пък е трудно и да ѝ се насладиш. И тъй като първоначално стават известни именно с политическите си критики, не беше учудващо, че знамето на мира се появи на сцената в един момент. Никой от бандата не си позволи да коментира, но посланието беше кристално ясно. 

 

 

Ако тепърва ви предстои първа среща на живо със S.A.R.S., имайте предвид, че по традиция винаги оставят Perspektiva за финал, така че имайте търпение. Накрая определно си заслужава, защото нищо не може да опише чувството цялата публика да подскача в синхрон на припева. 

След два часа непрестанно раздаване, беше време музикантите от S.A.R.S. да се отдадат на заслужена почивка. И въпреки това, на фона на бурните овации и скандирания, се върнаха на бис, и изпълниха не една, а още две песни, като завършиха с един от най-големите си хитове, а именно „Ti, ti, ti“. 

 

 

Традиционната снимка с публиката, както и Reel видео от събитието можете да видите в официалния Instagram профил на бандата. 

И за финал едно напомняне към публиката: Когато сте на концерт, особено на закрито, сведете разходките до бара и обратно до минимум. Често това пречи на хората, които разбутвате по пътя си, да се наслаждават на концерта. 🙂

От Елизара Георгиева

Може да харесате също: