Arrow I Purple Sessions

Сподели с приятели

В този епизод на Purple Sessions се потапяме обратно в спомените за топлото, фънки лято с музиката на триото Arrow.

Fusion jazz, chill-hop vibes, pop soul – в репертоара на тези млади музиканти има по нещо за всеки. Между авторските парчета, които изпълняват, си говорим за началото и бъдещето на музикалната им кариера, за любимите им музиканти и най-големи вдъхновители и за иновативните похвати в музиката, които те използват.

Може би познавате Arrow от фестивала А to JazZ, в който те участваха миналия юли. A to JazZ е голяма част от историята на групата. След посещение на едно издание на фестивала, Боян, Сашо и Валерия се вдъхновяват да започнат да се занимават професионално с музика. Две години по-късно сцената на A to JazZ ги приютява за първия им голям концерт. Останалата част от невероятната история на триото чуйте във видеото от джем сешъна, който направиха специално за Teen Station.

Откъс:

… Приемаме нещата професионално и сме абсолютно сигурни, че искаме да продължим. В никакъв случай не е хоби. За нас музиката е приоритет. Въпреки че това е училищна група, смятаме, че имаме потенциала да продължим заедно.

Комбинираме много стилове и това допада на всички ни. Нещата се получават, защото мислим по един и същи начин. Пишем авторска музика и почти не правим кавъри. Ако решим да направим, той е с наш аранжимент и често рехармонизации. Процесът на създаване на една песен е доста интересен и приятен. Това е едно от нещата, заради които обичаме толкова много да работим заедно – много лесно ни се получава да пишем песни. Всички участваме, а не един пише цялата песен.