Професионалистите I Любо Бачев за преследването на мечтите и работата със So Called Crew

Сподели с приятели

 

В този сезон от поредицата ви срещаме с новата генерация професионалисти. В епизода говорим за преследването на мечтите, за цената да си фрийлнасър и за бърнаута. Наш гост е майстора на видео – монтажа и видеограф на So Called crew, Любослав Бачев. Любо е на 25 години от София. Страстта си към фотографията и монтажа открива в 7-ми клас. След като следва в Нидерландия за 1 година, решава да се върне в България и да се отдаде изцяло на любимото си занимание. Оттогава бавно, но сигурно се издига в професията си, като в момента работи в уважавана фирма, където се занимава с моушън дизайн, видео монтаж. Работи и като фотограф/видеограф на свободна практика.

Като малък Любо не си е мечтал да стане фотограф, а аниматор. Към снимането проявява интерес в 7 клас, (4:12 – линк https://youtu.be/3On0Hhd2pe4?si=rA6bFRsAhbeZzfk-&t=247) като започва да снима аматьорски видеа, основно паркур. Интересното при него е, че е самоук, като доказва, че за да си добър в професията си, не е нужно да имаш множество дипломи, а само да последваш страстта си. От там кариерата му се развива светкавично, но на каква цена? Следва един продължителен период на бърнаут, от който излиза, след като осъзнава цената на работата си и се научава да се продава като професионалист. Може би най-интересната част от досегашната му кариера е съвместната му работа със „So Called Crew”, като части от нея можете да видите и във видеото.

Каква роля е изиграла песента „Отгоре“ от албума „Прилив“, мнението му за нидерландското образование, дали липсата на висше образование му е попречила и каква роля изиграва Жлъч в може би най-важният му житейски избор до момента, разберете като изслушате подкаста.

 

 

 

 

 

Тази специална поредица реализираме съвместно с #YouthEmpowered, програма с фокус развиването на личностни и бизнес умения сред младежите.