ПРОфесионалистите: Веселин Геренов – учител

Сподели с приятели

В следващите епизоди от поредицата ПРОфесионалистите ще ви разказваме за професиите, които са особено важни за обществото. Започваме с учителската професия. Малко е смешно и много е тъжно, че учителите са хората, които докато сме ученици, най-много оплюваме. Намираме всякакви начини да им се противопоставим, да ги ядосаме, да ги предизвикаме да ни пратят в директорския кабинет и така да им отворим допълнително работа. И въпреки това, те ни подкрепят. До някаква степен дори ни подкрепят в опитите ни да се отърсим от авторитета им. Или поне това правят добрите учители. Водещ на този епизод е Калоян Папазов, а негов гост е учителят по български език и литература в 73 СУ „Владислав Граматик“ София Веселин Геренов.

Не е случайно, че започваме поредицата с учителската професия. Ще видите, че всъщност всеки един от гостите ни приема ролята на такъв, когато влезе в студиото, защото от всеки от тях получаваме ценен урок. За да оценим това подобаващо, трябва да разберем какво точно означава да си учител, какво ти струва и как достигаш до заключението, че да ти опонират група младежи, ей така, на майтап, е нещо, което можеш да издържаш и уважаваш всекидневно.

Учителите са страшни, но само толкова колкото ние ги караме да бъдат. А всъщност във всеки един от нас се крие по един учител. Просто някои имат смелостта да използват това си качество и да го превърнат в професия.

Чуйте епизода с Веселин Геренов и последвайте Teen Station и в Mixcloud

 


Тази специална поредица реализираме съвместно с #YouthEmpowered, програма с фокус развиването на личностни и бизнес умения сред младежите.

Може да харесате също: