ПРОфесионалистите: Роботизирането – настоящето на инженерната професия

Сподели с приятели

Роботизирането на множество индустрии плаши обществото от години. Въвеждането на машини, които да изпълняват някои от задачите по една поточна линия, определено променя работното място в една фабрика, но не по зловещия начин, който ни представят. Това, че роботите заместват хората в някои от опасните или твърде бавните процеси всъщност освобождава повече място за креативност, а дори и за по-големи екипи с нови професии. 

 

Това доказва умната фабрика на Schneider Electric.

Тук сме за да говорим за професиите на бъдещето с Николай Димитров. Подкастът заслужава вниманието на всички с интерес към инженерството, науката, производството, че дори и маркетинга и човешките ресурси.

Това е една много креативна и универсална професия на бъдещето и задачата на експертите в тази насока е да задават посоката на проекти в индустриалната сфера, да оптимизират процесите по производство и… Но защо аз, журналист само с ⅛ образование по инженерство, да ви разказвам? Николай Димитров е събрал толкова опит, истории и съвети, че преразказването им би било невъзможно. 

За да научите за уменията, които ви трябват и които можете да научите от тази професия, за трудностите и уроците, но и за най-забавните аспекти от работата на един мениджър “Индустриални проекти”, трябва само да кликнете PLAY и да изслушате новият епизод на ПРОфесионалистите с експертите от Schneider Electric.