ПРОфесионалистите: Славка Станкова, Vice President of Marketing в Chaos

Сподели с приятели

„Професионалистите“ е новата поредица на Teen Station, в която ще ви представяме експерти в най-различни сфери. Техните кариери ще са понякога добре познати, друг път не чак толкова. И в двата случая ще имаме много какво да научим от тези хора – и за удовлетворяващите, и за предизвикателните аспекти на професиите им. Започваме с ценен разговор за всички, които искат да се занимават с маркетинг.

Чуйте пилотния епизод:

В съвременния свят е изключително трудно да избереш с какво да се занимаваш в бъдещето. С развитието на технологиите непрестанно се появяват нови специализации. Всеки от нас е поставен пред избора между вече утвърдила се или току-що възникнала професия. Често обаче нужната информация за това как изглеждат различните индустрии отвътре е трудно достъпна, а при по-новите кариерни възможности – дори несъществуваща. Това само поставя допълнителни бариери пред младите хора, които още нямат идея по кой път да поемат.

Всичко, което е необходимо за премахването на тези пречки, е един задълбочен разговор със специалист в дадената сфера. По този начин човек може да прецени много по-добре дали някоя кариера би му прилягала, защото узнава не само какво се прави в нея, а и кои качества биха му били полезни. Личният опит на експерта пък може да помогне на младите хора да преценят дали биха се чувствали щастливи, докато практикуват въпросната професия.

Във всеки епизод на „Професионалистите“ различен човек от екипа ни ще задава на специалист всички онези въпроси, които биха могли да се окажат решаващи. Така от Teen Station се надяваме да помогнем на всеки младеж в неговия избор. Възможно е да затвърдим вече съществуващи амбиции или да ви разкажем за съвсем нови опции, които никога досега не сте обмисляли.

В първия епизод водещ е Юли, а гост – Славка Станкова, професионалист в сферата на маркетинга. Разговорът им се осъществява с подкрепата на Chaos – световният лидер във визуализациите и компютърните графики.

Славка е Vice President of Marketing в Chaos

Знае, че иска да се занимава с маркетинг още откакто е на 16 години. Впоследствие завършва и специалност „Връзки с обществеността“ в Софийския университет. Въпреки това твърди, че всичките си сегашни умения е придобила в практиката. През цялата си кариера се занимава с реклама на софтуерни продукти – дейност, която възприема едновременно като „geeky“, но и като творческа.

Любимата част от работата на Славка е стратегията, стояща зад всяка маркетинг кампания – от изясняването на таргет аудиторията и целта на рекламата до измислянето на начин за действие и най-накрая анализирането на резултатите. Смята, че маркетингът е една всеобхватна сфера, която би могла да запали интереса всеки човек с усет към комуникацията.

Слушайте целия подкаст, за да разберете повече за опита на Славка. Очаквайте скоро и следващите епизоди на „Професионалистите“!

 

С подкрепата на Chaos  – световният лидер във визуализациите и компютърните графики.

Chaos e компания, създадена от двама българи преди повече от 20 години. Днес е световен лидер в технологиите за 3D визуализация. С продуктите си компанията дава възможност на 3D артистите да създават фотореалистични изображения и анимация. Те се използват ежедневно от водещи студиа за архитектура, дизайн, реклама, кино и специални ефекти в цял свят, включително и в емблематични блокбъстери като Game of Thrones, Avengers: Infinity War, Jurassic World: Fallen Kingdom и др.  Chaos e единствената българска компания с технологично отличие от  Американската филмова академия за цялостен принос към развитието на киноиндустрията.