Правото ми на мнение! Как да създаваме съдържание в интернет?

Сподели с приятели

Независимо дали искаш да убедиш другите да те последват в каузата за спасяване на горите, да покажеш красотата на града през снимки или да разкажеш за филмите, които те вълнуват, социалните мрежи могат да бъдат чудесна платформа за това. Преди да ползваш предимствата им обаче, е важно да създадеш атрактивен и качествен продукт за публиката и да знаеш как да го направиш по безопасен и успешен начин.

Наръчникът „Правото ми на мнение!“

ще те научи на основните принципи за създаване на въздействащо и етично мултимедийно съдържание, ще ти даде насоки как да направиш успешен видео- или аудиоподкаст, как да използваш силните страни на социалните мрежи и да се предпазиш от техните слабости.

Пожелаваме ти успех с твоите каузи, хобита и интереси и се надяваме, че с помощта на това помагало повече хора ще научат за тях, а ти ще си по-подготвен/а да навигираш безопасно и пълноценно в социалните мрежи!

Правото ми на мнение! Създаване на съдържание за социалните мрежи“ е теоретично помагало, създадено в рамките на проекта на УНИЦЕФ „Правото ми на мнение! Академия за тийнейджъри“, изпълняван в партньорство с Асоциация на европейските журналисти – България. В проекта активно участват младежите и техните ментори от мрежата на Teen Station.

В съдържанието са включени теми и препоръки от експерти в Центъра за безопасен интернет – България и Коалицията за медийна грамотност. Помагалото е предназначено за ученици в гимназиален етап на образование и е основа за обученията, които се осъществяват в рамките на проекта. То е достъпно онлайн за всеки тийнейджър, който иска да повиши знанията си за създаване на медийно съдържание в социалните мрежи.

 

Може да харесате също: