Поредицата “Ларк Коув” – книги за романтици

Сподели с приятели

Може би всеки един от нас си мечтае за свят, в който любовта и спокойствието се преплитат в едно. Авторката на поредицата „Ларк Коув“, Девни Пери, ни пренася на място, където това е възможно. Добавяме ги в поредицата подходящи книги за четене през лятото.

Първото нещо, което човек забелязва, е колко красиви са кориците и колко добре пасват на заглавията на книгите. А нали повечето от нас избират книгите според вида и наименованието им? В България засега са издадени две от общо четири заглавия, но и те са достатъчни, за да ни накарат да се влюбим в серията романи. 

Поредицата “Ларк Коув” – “Неуверена”

"Неуверена", книга първа от "Ларк Коув"

Толкова бях щастлива, като го видях в Ларк Коув, че бях изцяло подвластна на чувствата, водена единствено от огромно облекчение, радост и желание. Целунах го, защото не знаех как иначе да обясня колко много означава за мен, че е спазил обещанието си.

Първата книга е озаглавена „Неуверена“. Тя разказва историята на Тиа Ландри, която прекарва първата част от живота си в дом за сираци, след като нейната майка я захвърля на боклука. Другият главен герой е Лоугън Кендрик, богат и красив мъж, когото Тиа среща случайно, докато работи в бар в Ню Йорк. Запознанството между двамата герои всъщност дава началото на книгата. Тиа и Лоугън изживяват бурна нощ, без да разменят контакти, след което се случва и обратът в живота на момичето. Тиа забременява и дълго време се опитва да намери тайнствения мъж. В последствие, загубила надежда, че ще го открие, се премества в Ларк Коув при жената, която я е отгледала в сиропиталището, и при най-добрия си приятел Джаксън.

Докато един ден съдбата не събира Тиа с Лоугън и той не научава за своята дъщеря. 

Това е история за две коренно противоположни личности с различни съдби и желания и техния стремеж към запазване на любовта въпреки всички трудности. От книгата можем и много да се поучим. Разбираме колко важно е общуването и как никога не трябва да се отказваме от своите цели. „Неуверена“ е един прекрасен роман, който си заслужава да бъде прочетен от всеки един романтик по душа.

Оценка: 5/5

Поредицата “Ларк Коув”- “Незабележима”

"Незабележима", книга втора от "Ларк Коув"

Един ден ще се омъжа за Джаксън Пейдж… Просто трябваше да го накарам да ме забележи най-напред.

Втората книга на дневен ред е „Незабележима“. Историята разказва за момиче на име Уила, което среща мъжа на мечтите си, докато все още е на 17 години. Оттогава тя не спира да го наблюдава, да пише в дневниците си за него; през следващите девет години не се отказва от Джаксън Пейдж. Докато един ден младият мъж не се напива и не попада на мястото, където Уила наблюдава падащите звезди вечер. В този момент започва и тяхната романтична история, но аз спирам дотук.

В “Незабележима” са застъпени персонажи от първата книга и авторката косвено припомня някои моменти от нея. Тази книга е историята за любовта между най-добрия приятел на Тиа и срамежливата, но много красива Уила. Подходящо четиво е за всеки един романтик, без значение дали е млад или вече на възраст.

Оценка: 5/5

Ако все още не сте убедени, че романите са прекрасни, аз ви съветвам да им дадете шанс. Девни Пери пише толкова завладяващо,че всеки един детайл прихваща вниманието. Няма нищо излишно в нейните книги, било то пейзаж или разговор. Започнете ли, няма да искате да спрете.

От Кремена Паунова

Може да харесате също: