От А до Я с Краси Георгиев: Имат ли предел човешките възможности?

Сподели с приятели
Кой е Краси Георгиев?

От лондонски party animal разбивал се на най-щурите партита до човек пробягал обиколката на Земята. Във втория (редовен) епизод на От А до Я ще ви запозная с вдъхновяващия ултрамаратонец Краси Георгиев, с когото ще си поговорим за безпределността на човешките възможности, поемането по нов път, предизвикателствата, прогреса, застоя и един кухненски таймер. И преди да сте си казали „О не, още един подкаст за мотивация и здраво бачкане“ ще побързам да прибавя, че наистина не е.

Въпреки, че и двамата с Краси сме фенове на идеята да сме най-добрата версия на себе си всеки ден, не забравяме, че сме хора – колкото сме здрави, толкова сме и слаби. Основната идея, към която се придържаме е откриване на пътя към пълноценен живот, който ни изпълва с радост и ни кара да се харесваме.

Всеки е способен да го открие, без значение дали се намира в най-големия спад на живота си или във възход. Преди да се гмурнем в поредния честен разговор, бих искал да ви разкажа малко повече за Краси.

 

На 22-годишна възраст заминава за Лондон където когато „мама, тате ги няма“ е опитал „всичко, което може да се пие, шмърка, мирише, инжектира”. Накратко – води истинския купонджийски живот. И така за около 8 години докато в един момент осъзнава, че този начин на живот не го облагодетелства по никакъв начин, губи самочувствие, чувства се празен, не харесва външния си вид.

Тогава решава да направи крачка в обратната посока, като напълно загърбва партитата, алкохола и наркотиците. Поема по нов път, тичайки. Започва постепенно, на пътеката в местния фитнес, и то с доста трудности.

Те обаче не го спират да гони новата си цел и сега Краси е ултрамаратонец покорил изпитания, които дори не мога да сънувам. Те варират от 55 часа без прекъсване в центъра на Пловдив, през ултрамаратон със ски и снегоходки в Северния полярен кръг на Скандинавия, до Маратон де Саблес – най-тежкия маратон в Сахара.

Mixcloud: Podcast с Краси Георгиев I Имат ли предел човешките възможности

Можете да слушате всички епизоди на От А до Я Podcast и в Spotify!

 

В епизода обръщаме внимание на широк спектър от теми засягащи намирането на собствения път към щастие и пълноценност. Дали това ще бъде тичане, танцуване, писане, решаване на математически уравнения, изкуство или пък подкаст, Краси споменава колко е важно „да течеш” и да не се застояваш на едно място.

Фокусираме се върху намиране на правилната мотивация, поставянето на цели и раздробяването им на по-малки задачи и търсенето на баланс, като едновременно не отричаме слабите дни, в които не ни се занимава с нищо освен лежане.

Юлиaн Караджов