Мак Милър и качественият съвременен рап

Сподели с приятели

Malcolm McCormick, по-познат с псевдонима си Мак Милър, е едно от най-креативните, иновативните и бързо развиващи се имена на съвременната рап сцена.  С него ви среща най-новото попълнение в нашия екип, Момчил Бонев.

Момчил се занимава с отразяване на родните хип-хоп и инди сцени от близо година и половина в блога си Цинични Химни За Улиците. Пише ревюта и статии, слуша, анализира, дискутира и дори интервюира интересни гости в собствен подкаст. От съвсем скоро той вече е част и от екипа на Teen Station и една от първите колаборации между двете платформи е епизод от подкаста ни Music Hunters. Днес Момчил посвещава своят подкаст на един от любимите си артисти, Мак Милър. Поводът е една година от смъртта му.

 

PODCAST

Кой е Мак Милър?

Изобретателен продуцент и вдъхновяващ лирик, който в продължение на 10 години надгражда със всеки нов албум, микстейп, ЕP или друг страничен проект под продуцентския си псевдоним Larry Fisherman.

Въпреки позитивните отзиви от последния му студиен албум и оптимистичните нагласи, че скорошната му раздяла с поп звездата Ариана Гранде не е краят на света, Мак Милър ни напусна, само месец след излизането на Swimming.

Мнозина определят видеото към големия сингъл от албума Self Care като предизвестие въпреки възкръсването му в края на сюжета на клипа.

Умишлено или не, напусна ни пореден млад талант в прекрасна музикална форма и ни остави да се чудим дали тепърва ще чуем купища неиздавани проекти както се случи с Prince, Xxxtentacion или Avicii. Два сингъла вече излязоха и има слухове за колаборативен албум с легендарния хип-хоп продуцент Madlib. Само времето ще покаже.

В подкаста ще чуете още интересни факти за биографията и дискографията на Мак Милър, както и подбрана селекция от музика, включваща 3 песни от последните му 3 албума и един от двата гореспоменати сингъла с участието на 88-keys и Sia. Задълбайте в света на качествения рап с един от най-свежите артисти на новата генерация. Откривайте и други артисти от тази сцена в Music Hunters и, разбира се,  посетете сайта на нашите приятели от Цинични Химни За Улиците (ЦХЗУ).

Rest In Peace, Mac Miler!

 

От Момчил Бонев

 

 

Може да харесате също: