Първи курс – право, културология, балканистика

Сподели с приятели

В този епизод на БАК Подкаст Сашо е поканил трима свои приятели, студенти първи курс в Софийския университет. Георги, Константин и Емилиян са завършили Класическата гимназия миналата учебна година и в подкаста дават съвети и мнение за студентския живот в България и по-точно в София.

Тримата споделят своя опит от месеците, които вече са прекарали като студенти в университета. По думите им има още много какво да видят и узнаят по време на пребиваването си в университета, но и това, което могат да кажат на слушателите сега, не е никак излишно.

Матурите НЕ СА Апокалипсис!

Георги, музикална натура, следващ Балканистика, дава ценни съвети за вземането на зрелостните изпити в дванадесети клас. Константин, баскетболист и меломан, със специалност Културология, се включва в епизода, споделяйки за изборите, които учениците трябва да направят преди и след кандидатстването си в университет.

Какво да правим, ако нещата не тръгнат по план?

И тримата вярват, че нещата се случват така, както трябва. Друг въпрос е, че колкото по-рано започнем да се ориентираме, толкова по-добре.

Емилиян, изявен футболист, който пък следва Право, отваря тема за забавната страна на университетското образование – ходенето по купони и клубове, запознанството с много приятни хора извън София, че дори и извън България. Той говори и за напрежението при вземането на самите кандидатстудентски изпити и трудността им.

Гошо, Коцето и Емо се надяват да улеснят живота на много бъдещи абитуриенти след като чуят днешния епизод. Ние от BAKC вярваме, че ученици и от 12-и, и от 11-и клас ще научат по нещо важно от момчетата. Приятно слушане!