Бъдещето на киното и стрийминг платформите

Сподели с приятели

В този епизод БАК си говорят за бъдещето на киното и стрийминг платформите – Netflix, Amazon Prime, HuLu, Disney +. Ще има ли светло бъдеще индустрията, или ще е по-тъмно от киносалон по време на прожекция? Ще прецака ли Амазон франчайзa ,,Властелинът на пръстените”, или парите, които ще се вложат в продукцията, ще си струват за феновете? Момчетата засягат премиерата на сериала ,,Вещерът”, която беше на 20.12.2019 и правят прогнози дали сериалът ще е успешен.

Ако искате да чуете мненията на момчетата за бъдещето на киното и стрийминг платформите – изслушайте целия подкаст.

Калоян:

“Киното върви по пътя на музиката и все повече хора предпочитат да гледат каквото поискат, когато поискат.”

“Киното е нещо супер сакрално, неслучайно е седмото изкуство. Може да изчезнат киносалоните, но киното идва у дома.”

“Рома” излиза първо в Нетфликс! Рома! Филм, в който всичко е изкуство и трябва да се гледа на голям екран. Коарон, не че слушаш, но ти си Бог-режисьор! Вярно, това е филм за елитарни ценители, които са гледали всички класики – от “На западния фронт нищо ново” през ’29-а до “Казино” през ’95-а.”

Сашо:

“Нетфликс е първата платформа, от която останалите в момента се учат как да се развиват.”

“Има филми като “Имало едно време в Холивуд”, с които по-лесно се свързваш, когато ги гледаш в киносалона.”

“След нас поколението е друго. Децата живеят детството си по различен начин от нас. Те няма да ни разберат, когато говорим как сме чакали епизод и не смееш да отидеш дори до тоалетната, за да не изтървеш епизода. Някои хора ще ме оборят и ще кажат, че промяната е задължителна, но има промяна, която е за добро, и такава, която не е. Киното не трябва да умира, защото е хубаво нещо.”  

Берки:

“Ходенето на кино може да се запази като елитарно занимание както ходенето на театър. И все пак киното се е родило едва преди 100 години и няма как да изчезне.”

“Винаги ще има големи филми като “Имало едно време в Холивуд” и “Жокера”, които ще бъдат пускани преди всичко в кината.”

“Нормално е да има носталгия, когато се разделяш с нещо…”

Вече можете да слушате BAKC Podcast и в Soundcloud и Spotify. Абонирайте се, за да научавате за новите
епизоди, а ако сте пропуснали някой от тях, ето ги в плейлист!