Пловдив през погледа на младите хора

Сподели с приятели

Не е тайна, че Пловдив е един от най-красивите български градове. Той привлича туристи от цял свят, защото е пълен с история и изкуство.

Кремена Паунова – с апарат в ръка – обиколи куп любими места и ще ги сподели с вас. Ако имате път към Пловдив, имайте ги предвид. Нашият екип ще е там за фестивала Music Daze на 11, 12 и 13. юни.

Разходката ни из фотогеничния Пловдив започва тук:

Гребна база Пловдив

Гребната база е любимо място на пловдивчани за разходка, а причината е, че атмосферата е много приятна. Ако отидете там, ще сте заобиколени от природа и красиви гледки. Освен на разходка много хора използват мястото и за тренировка, но спокойно, те няма как да ви попречат да се разходите с удоволствие по 5-километровата пешеходна алея.

Альоша

Паметникът на незнайния съветски воин се намира на хълма „Бунарджик“. Той се вижда от почти всяка точка на града и е атракция за всеки турист. Любимо място е и за абитуриентите, защото традицията повелява изгревът след бала да се посреща там.

Капана

„Капана“ е най-известното място в Пловдив, но няма как да го пропуснем. „Кварталът на изкуствата“ е пълен с различни кафенета и уникални графити.

Това са кадри от „Ядрото“, сцената, на която често има мини концерти и е любимо място на младите пловдивчани за събиране.

В капана на Капана

Римският стадион

В сърцето на града може да видите красивия Римски стадион.

Старият Пловдив

… или Старият град на Пловдив е едно от задължителните места, на които да отидете, ако не сте ходили преди в града под тепетата. Самата емоция, която изпитва човек, докато обикаля по калдъръмените улици, е уникална и няма да сбъркате, ако решите да я усетите.

Античният театър

По пътя към Стария град няма как да пропуснете да видите и Античния театър. Той е място за много събития през лятото – концерти, театрални постановки и опера.

Небет тепе

Това е може би едно от любимите тепета на пловдивчани, защото гледката оттам е много красива и лесно се стига до него от Стария град.

Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина

Едни красиви фонтани, които си заслужава да видите. Те свирят вечер след 18 часа.

Надписът „Together“

Любим за снимки на туристите.

Паметникът на Мильо

Мильо е символ на Пловдив, а паметникът му е любим за снимки на туристите.

„Козирогът“ или както много хора го наричат – „Козелът“, се намира на Младежкия хълм. Интересна статуя е. Освен него наоколо може да видите и графити на видни българи.

Галерия Капана

Галерия Капана се намира на малката главна в Пловдив и в нея се влиза безплатно. Вътре могат да се видят красиви картини, затова е любимо място на любителите на изкуството.

Пирожки

Нямаше как да не включим и „Пирожките“. Любима закуска на пловдивчани от деца са пирожките на малката главна. Ако някога искате да се почувствате като пловдивско дете, купете си една пирожка и ѝ се насладете.

Графит на улица Преслав. Още една спирка за красива снимка.

От Кремена Паунова

Може да харесате също: