ПРОфесионалистите: Изкуството да управляваш хора и проекти

Сподели с приятели

Разговорът със следващия ни гост в поредицата Професионалистите ще е удоволствие и успокоение за всички професионално объркани души, които още не са си избистрили каква е истинската им страст. Човек трябва единствено да продължава да се движи нанякъде, а оттам нататък нещата имат навика да се нареждат, както се оказва случаят при Стилян Мирчев, оперативен директор в CHAOS.

От Стив Ъруин като вдъхновение за висше образование до оперативен мениджмънт в IT сектора без никакъв опит с информационните технологии – един всичко друго, но не и праволинеен професионален път, който дава много отговори, за чиито въпроси дори не съм се замисляла:

Колко е важно да пишете писма на компаниите? Защо пък стажове? Как всъщност се навлиза в който и да е бизнес? Колко хора в IT сектора никога не са се занимавали с IT? Къде имат приложение традиционни умения като това да се разбирате лесно с хора, да рисувате, да сте добри в организацията или просто да успявате да държите стаята си оправена? Защо е важно да опитвате неща дори и да не са ултимативната ви страст? Какво носи истинско удовлетворение? И какво значи да си оперативен директор?

В разговора със Стилян аз научих едно: лутането се оказва най-естественият път. За всичко, което той е научил, слушайте:

В Spotify
И в Mixcloud

„Професионалистите“ е подкаст поредица на Teen Station, в която ви представяме експерти в най-различни сфери. Техните кариери ще са понякога добре познати, друг път не чак толкова. И в двата случая ще имаме много какво да научим от тези хора – и за удовлетворяващите, и за предизвикателните аспекти на професиите им.

С подкрепата на Chaos – световният лидер във визуализациите и компютърните графики.

Chaos e компания, създадена от двама българи преди повече от 20 години. Днес е световен лидер в технологиите за 3D визуализация. С продуктите си компанията дава възможност на 3D артистите да създават фотореалистични изображения и анимация. Те се използват ежедневно от водещи студиа за архитектура, дизайн, реклама, кино и специални ефекти в цял свят, включително и в емблематични блокбъстери като Game of Thrones, Avengers: Infinity War, Jurassic World: Fallen Kingdom и др. Chaos e единствената българска компания с технологично отличие от Американската филмова академия за цялостен принос към развитието на киноиндустрията.