Ноември в София: Нощ на театрите, Bulgarian Cartrader и MELBA

Сподели с приятели

През ноември сменяме времето, сезона и кмета. Въпреки множеството промени, наличието на събития в София си остава. Температурите все още не ни карат да искаме да си седим вкъщи, завити на топло, затова нека се възползваме, докато все още е така. Ето ги и събитията през ноември в София:

Какво: Убийците на цветната луна

Къде: По кината
Кога: Вече е наличен

Защо: Едно от най-дългоочакваните заглавия за годината, Killers of the Flower Moon, е най-накрая в програмата на киносалоните. В продължителността си от 3 часа и половина действието се развива през 20-те години на XX век. Филмът разглежда властта, алчността и експлоатацията през призмата на един брак. Актьорският състав е пълен с много познати лица, а майсторът на киното, Мартин Скорсезе, не ни разочарова, представяйки ни един от най-амбициозните си проекти.

 

Какво: Концерт на Bulgarian Cartrader

Къде: София Лайв
Кога: 11-и ноември

Защо: Един от най-успешните български изпълнители на запад дълго време беше останал незабелязан от българската аудитория. Благодарение на последното издание на Sofia Live Fest, родната публика се запозна с Bulgarian Cartreder, който ще завърши европейското си турне с първия си самостоятелен концерт на българска сцена. Нямаме търпение да чуем отново един от най-вълнуващите поп-инди артисти в по-съсредоточена атмосфера!

Още за концерта: ТУК

 

Какво: Международен MELBA симпозиум 2023

Къде: Топлоцентрала
Кога: 4-ти ноември

Защо: Шестото издание на международия симпозиум за дизайн отново ще даде възможност на любители и професионалисти да обменят опит, идеи и да обсъдят актуалните тенденции в сферата на дизайна. Събитието ще се проведе както на живо, така и онлайн (билетите за физическо присъствие са разпродадени).

Посетителите ще се запознаят с почерка и процесите на някои от най-утвърдените имена в областта на дизайна в световен мащаб. Както винаги, освен гост-лектори, събитието ще обърне внимание и на българския дизайн. Фокусът на тазгодишния обзор е взаимодействието между родни дизайнери и производители. Изложбата ще бъде достъпна в КО-ОП  от 2-ри до 12-и ноември. Повече информация за всички събития, които придружават фестивала, можете да разгледате на сайта на MELBA.

 

Какво: Нощ на театрите

Къде: В 18 български градове
Кога: 18-и ноември

Защо: Едно от най-мащабните събития ще превърне българските градове в театрални сцени за единадесети път. Разнообразната програма на тази европейска инициатива, включва много любими, популярни български артисти в театралното и балетното изкуство. “Нощ на театрите” цели да установи или задълбочи вече съществуващата връзка между артистите и тяхната публика, създавайки нов вид сплотеност чрез културни събития.

Пълната програма може да разгледате ТУК.

 

Селекцията е на Илин Димитров

 

 

Може да харесате също: