Страшни идеи за костюм за Хелоуин

Сподели с приятели

Ето ви някои Наистина страшни идеи за костюм за Хелоуин!

Поредният Хелоуин, обсeбен от костюми на вампири, духове, пирати, жътвари – обективно лишени от въображение. Все пак след „Здрач“ вампирите престанаха да бъдат страшни. Идеята на празника е толкова профанизирана, че трудно асоциираме Хелоуин с нещо различно от тикви, паяци и бонбони. Затова съставихме списък с действително страшните неща, които биха вдъхновили страхотен костюм.

1. Безсмислеността на живота

Имате ли чувството, че всичко, към което се стремите, няма да ви донесе значима стойност? Получавате ли екзистенциална криза всяка нощ? Усещате ли силна липса на мотивация да правите каквото и да било? Значи ще се съгласите с мен, че няма нищо по-страшно от продължителността на това безцелно съществуване. (Тук обаче трябва да ви напомня, че да се изправяш срещу страховете си може да бъде смисъл само по себе си).

Идея за костюм за Хелоуин: Нищо, като всемогъщото Нищо

2. Състоянието на съвременната политика

Четете новините. И вие не знаете вече защо продължавате да го правите, след като хубаво сте се нагледали на и наслушали на красноречивите изказвания на Доналд Тръмп. Но вие четете новините и разбирате, че негов себеподобен е бил избран за президент на Бразилия. На следващата страница четете анализ на опасностите от климатичните промени и тяхната необратимост за Земята. С надежда да попаднете на вицовете откривате на следващата страница един мини параграф за поредното брутално убийство на жена в България, за лишени от човещина изказвания на политици, за покушения срещу етнически групи. Завива ви се свят. Искате по-бързо да се напиете с Хелоуинския пунш.

Идея за костюм: Маска с лицето на Тръмп от кварталния магазин.

3. „Секси“ костюми за Хелоуин

Няма нищо по-страшно от… медицинска сестра с къса пола и огромно деколте. Или пък Червената Шапчица само по сутиен и да, познахте, мини-пола. Е, може в кошничката си да носи скрит пистолет или биологично оръжие. Супер страшни са и котките и зайците, явно съдейки по масово продаваните котешки и заешки уши. В съзнанието неминуемо отеква сцената от Mean Girls, в която Кейди отива на Хелоуинско парти с костюм, само за да завари всички момичета по заешки уши и опашки. Капитализъм: 1- феминизъм: 0.

Идея за костюм: бельо от местния сексшоп

страшни идеи за костюм за Хелоуин

4. Западните празници и пропаганда

Ама не сте ли чули – Хелоуин и Свети Валентин са анти-патриотични явления, които биват прокарвани от соросоидните медии, за да разпространяват западни традиции и да заличат бЪлГарЩинАтА. Защо да ги празнуваме, когато имаме напълно валидни народни еквиваленти – Трифон Зарезан например, празник на домашната ракия. Очевидно да почетем лозарите и кръчмарите е много по-важно от това да празнуваме Деня на любовта. Затова народната носия попада сред предложенията ни за Наистина страшни идеи за костюм за Хелоуин

Идея за костюм: Народна носия (може и тениска от супермаркет) и шише от Кока-кола, без етикет, пълно с домашен алкохол

5. Ремонтът на булевард „Граф Игнатиев“

Действително този ремонт се превърна във въплъщение на най-големите кошмари на всеки човек с ОКР за право подредени плочки, всеки, който би искал да се придвижва свободно из центъра на София и най-вече всеки с минимален усет за естетика. По-страшен от него може би беше ремонтът на ремонта. Това обаче даде рядката възможност на българското общество да се обедини около всеобщата необходимост да се хули, подиграва и иронизира. Особено много се забавлявахме на всички марки, които пуснаха продукти или реклами с типичните за ремонта неравни или откровено грозни плочки.

Идея за костюм: облекло с десена на плочките на площад Св. Седмочисленици

6. Контрольори в градския транспорт, когато нямаш карта или билет

Не е нужно да обяснявам повече. Всеки, на когото това му се е случвало, знае как едновременно се запъхтяваш, задушаваш, призлява ти и трескаво търсиш път за бягство. Аз например репетирам как ще се направя на нищо незнаеща невинна чужденка и ще им кажа: „О! Тикет? Ин бългериан бус? Бът уай?“

Идея за костюм: черни панталони, синя риза, черно яке, бадж на синя връзка и уред за проверка на валидността на картите

страшни идеи за костюм за Хелоуин

(само на мен ли ми се струва, че лицата им са фотошопнати?)

7. Миньоните и възходът на Нестетиката

С оглед на това, което се предлага, и колко неестетично, нискокачествено и откровено грозно изглеждат костюмите в Джъмбо и тем подобни магазини, неминуемо трябва да стигнем до заключението, до което Джон Ръскин е достигнал, когато е обобщил, че грознотата е индикатор на моралния упадък на обществото. Кулминацията на този упадък се изрази преди няколко години с нашествието на миньоните по тениски, чанти, несесери, химикалки и калъфи за телефони. Оттогава подобни неестетични визии ни заляха, за триумфа на китайския пазар за евтини боклучета. Замислете се възглавниците на емоджита!

Идея за костюм: Емоджито на а́ко с очички

Е, чувствате ли се вдъхновени? Направете на всички услуга и се развихрете креативно. Да не съм видяла още един граф Дракула или заек!

Поздрави,
Яна Стойкова

 

Може да харесате също: