Tame Impala I Music Hunters Podcast

Сподели с приятели

В днешния епизод на Music Hunters няма да ви запознаваме със съвсем нов изпълнител, а само ще ви припомним за един музикален проект, който вдъхновява и меломани, и музиканти, а и музикални журналисти (дори и новобранците в сферата като мен). Посвещаваме този епизод на Tame Impala, поп-рок-психеделик проектът на мулти-инструменталиста Кевин Паркър. Цялото творчество под името Tame Impala всъщност е създадено единствено и само от този изключителен музикант. Въпреки че музиката му е комплексна, многопластова и твърде нетипична, за да бъде определен точен жанр, тя става и масова след големия пробив на Паркър с албума Currents от 2015-а.

Без посока и рецепта, Кевин Паркър изследва музиката си, докато я прави. Това дава пълна свобода и на слушателите за интерпретации. Музиката на Tame Impala впечатлява със съчетанието на футуристичен звук, трип-хоп бийт и lo-fi чувство, което я превръща в достъпна и любима за всеки тип меломан. Точно заради това, напоследък славата му се завръща с нови трендове в платформата TikTok. Определено не е търсен ефект, но е добре дошъл за последния му албум.

Макар многото асоциации, които мога да направя с някои други известни изпълнители, Tame Impala си остава един от най-оригиналните съвременни психеделик проекти, в които всеки намира различно значение и стойност. Въоръжени с търпение и въображение (и с насочващ подбор на песни, предоставен от нас), съм убедена, че и вие ще откриете чара на Кевин Паркър и неговите фантастични музикални светове.

Приятно слушане!

~Яна Ц. Пеева

 

Може да харесате също: