Място за срещи

Сподели с приятели
Статии по темата:
➡️ Къмпинг култура – подкаст с Али Вергова
➡️ Discover EU: Полезни съвети за пътуване в чужбина
➡️ Марина Бьорн – Преминаването на татусите от суб към поп култура
➡️ Мартин Янков и Реките на София

 


 

„Хайде на Народен.”

„Чакам те на пилоните на НДК.”

„Пред Сиелата на Софийски съм.”

„Пикник на Кристал?”

„Да тичаме в Борисовата около езерото с лилиите утре?

„Ще те водя на едни страшни кюфтета!” 

Картата на София, с която навигирам, е всъщност сбор от спомени за приятелски срещи, рождени дни, отпразнувани в парка, и за раздели на крайните спирки на метрото.

Това е крайна станция. Умоляват се пътниците да напуснат влака.

This is the final station. All passengers MUST exit the train.

Кънтят високоговорители, а вие се опитвате да си уговорите нова среща сред какофонията. След седмица. Може би като се върна от Германия някъде средата на август. Утре. А къде? 

Честно казано, в повечето случаи няма значение. Не отиваме на определено място, заради прекрасния паркет, дизайнерските столове или артистичния таван. По-скоро ходим където са хората, които искаме да срещнем. Местата за срещи са повече общество, отколкото локации. А дори и да отиваме на точно определен ресторант или кафене, заради прекрасното им меню, пак ще го оценим по-подобаващо в добра компания.

Накратко, сладоледът е още по-сладък споделен.

Хората правят мястото. Атмосферата. Репутацията. Та дори и менюто. Затова този месец отново ще ви запознаваме с хора, които пък ще ни водят на места – дали интелектуални или физически, където да се срещнат пътищата и кръгозорите ни. Ще ви водим на разходки из различни общества, субкултури, сбирки, клубове и заедно ще оставяме по две следи навсякъде.

Ще търсим по-малко познатите локации из цяла България, за да можете да си планирате лятната почивка по-лесно. Ще разказваме за пътешествия с цел и без цел, за цели с успехи и без успехи, за успехи с почести и без почести. А за тези вече на път или в чужбина – обещаваме да ви заведем виртуално на любимите ви местенца. Ще пийнем и хапнем по нещо от ваше име (а ако можеше и на ваша сметка… може би щяха да са по две-три неща). 

Ще се опитаме и да осъществим голямата си мечта като независима медия: да се превърнем в новото ви „място за срещи”. Очакваме от вас предложения къде да ходим, с кого да разговаряме и как да си правим по-добри снимки (че този Instagram Highlight на лято ‘22 няма сам да се попълни). Ще се радваме да получим направо материали от вас и вашето общество, за да можем всички да се съберем и да си споделим разходите и спомените на това ново пътешествие. 

Добре, моряци, льохмани, бармани, музиканти, туристи, band-roadies, купонджии… Запазете ни едно място на вашата маса. Тръгваме и опразваме нашата за един месец ексклузивно за вас!

 

Може да харесате също: