Места за хранене в София

Сподели с приятели

Натовареният график понякога не позволява на всеки да се отдаде на спокойствие, докато се наслаждава на храната си. Измежду всички задължения забравяме да се храним и се задоволяваме с бърза и неособено вкусна храня. В София обаче съществуват места с много вкусна и разнообразна храна, на която можем да се насладим в обедната си почивка, след работа или докато пътуваме. В този списък са едни от най-добрите места за хранене (брънч/дрънч), които София предлага. В естеството си никое от тях не е ресторант, а по-скоро място, което изкушава с вкусната си храна.

Ето ги и тях:

The Sando Shop

Къде: бул. Патриарх Евтимий 14

Работно време: 12:00 – 22:00 (от понеделник до неделя)

За мястото: В менюто на Сандо може да откриете street food от японската кулинария, съчетана с лична интерпретация на замесените в кухнята. Сандвичите са на фокус, но сред тях има и ястия като рамен или крилца. Важно е отбележим, че това е единственото място от списъка, което предлага доставка до адрес, така че можете да се възползвате.

 

Магазин Сезон

Къде: ул. Екзарх Йосиф 69

Работно време на магазина: 9:00 – 20:00 (вторник – събота), 10:00 – 15:00 (неделя)

Работно време на кухнята: 12:00 – 15:00 (сряда до събота)

За мястото: Сезон е хранителен магазин с регенеративна градина в близост до София, където можете да намерите свежи сезонни продукти и млечни изделия. Освен разнообразие от плодове и зеленчуци, мястото разполага с кухня, в която можете да опитате от продуктите, които магазинът предлага. Менюто се променя спрямо това какво е налично по витрините, като обикновено се предлагат вкусни сандвичи и салати, а понякога и десерти.

 

Dönerstag

Къде: ул. Искър 11

Работно време: 12:00 – Sold out (от понеделник до петък)

За мястото: Както можете да се досетите, Dönerstag предлагат дюнери в немски стил. Опциите за (най-добрия) дюнер са с телешко месо или фалафел, като имате избор да го получите в лаваш, пиде или порция. Важно е да отбележим, че месото свършва около 14 часа, затова е добре да отидете по-рано, ако искате да го опитате.

 

Бар Сол

Къде: ул. Врабча 26

Работно време на бара: 17:00 – 23:45 (сряда до събота)

Работно време на кухня: 18:15 – 22:00 (сряда до събота)

За мястото: Сол е бар с храна и според мнозина е най-доброто място за хапване в София. Когато и да отидете в кухнята, ще видите Цвета, а зад бара ще ви посрещне Любо. Менюто е различно всеки ден и можете да го видите във Фейсбук или Инстаграм около час преди да отвори кухнята. Обикновено се предлага храна, която (както и на останалите места от този списък) можем или трябва да ядем с ръце.

Барът предлага разнообразие от бири, сайдери, други алкохоли и коктейли, с които да ни е още по-вкусно. Особеността на мястото, която трябва да вметнем, е, че обикновено няма места, тоест трябва да резервирате няколко дни/седмици по-рано или да дебнете кога някой си тръгва. Друг важен детайл е, че няма опция за вкъщи! 🙂

Селекцията е на Илин Димитров

 

Може да харесате също: