Лято в Тавира, Португалия

Сподели с приятели
Тавира е туристическо градче в югоизточна Португалия. Определено препоръчвам посещение.

Всеки средновековен град върви със средновековен замък. Това е Замъкът на Тавира. Предполага се, че е бил построен през VII век. Може да го посетите по всяко време, входът е свободен и е почти постоянно отворен.

 

От върха му се вижда целият град.

Надникваме зад стените на замъка.

И се запознаваме с човека, който от години се грижи за градината и замъка.

 

Навремето в Тавира е имало 32 действащи църкви. Сега са само 14. Тази се казва „Санта Мария” и се намира точно до Замъка на Тавира.

 

Плажът „Ilha de Tavira”

 

Обратно в града! Площадът и тук е център на града. Когато има фешти (фиести), той е украсен с шарени хартиени гирлянди. А това се случва често.

 

Ако искаш да опознаеш едно място, трябва да опиташ и традиционна храна. Намираме я в традиционен ресторант наречен „Капелиня”. Най-поръчваното ястие тук е мищи. Това са различни меса на скара – свински пържоли, пилешко месо, наденички, пилешки пържоли.

Поднасят се в огромна табла в огромно количество. Задължително опитваме типични за тази част на Португалия ястия като свинско с нахут, зелен фасул и други зеленчуци. Задължителни са и традиционните десерти в Португалия – Тarta de nata и Pastel De Nata. Вече ми липсват. Ужасно вкусни са!

 

 

Пътешествието си сподели Тони Карабова

 

Може да харесате също: