Лято в Тавира, Португалия

Сподели

Тавира е туристическо градче в югоизточна Португалия. Определено препоръчвам посещение.

Всеки средновековен град върви със средновековен замък.  Това е Замъка на Тавира. Предполага се че е бил построен VII век. Може да го посетите по всяко време, входът е свободен и е почти постоянно отворен.

 

 

От върха му се вижда целия град

Надникваме  зад в стените на замъка

 

 

И се запознаваме с човека, който от години се грижи за градината и замъка

 

 

Навремето в Тавира е имало 32 действащи църкви.  Сега са само 14. Тази се казва „Санта Мария” и се намира точно то „Замъка на Тавира”

 

 

Плажът  „Ilha de Tavira”

 

 

 

Обратно в града !  Площадът и тук е  център на града. Когато има фешти (фиести) той е украсен с шарени хартиени гирлянди. А това се случва често.

 

 

Ако искаш да опознаеш едно място трябва да опиташ и традиционна храна. Намираме я в традиционен ресторант наречен „Капелиня”. Най-поръчваното ястие тук е „мищи”. Това са различни меса на скара = свински пържоли, пилешко месо, наденички, пилешки пържоли, който те ти поднасят в огромна табла в огромно количество. Задължително опитваме типични за тази част на Португалия  ястия като свинско с нахут, зелен фасул и други зеленчуци.  Задължителни са и  традиционните десерти в Португалия – „tarta de nata ” и „Pastel De Nata” .  Вече ми липсват. Ужасно вкусни са!

 

 

Може да харесате също: