Hip hop и urban dance

Сподели с приятели

В подкаста на предаването AnyTime говорим за hip hop и urban dance.

Nobody cares if you can’t dance well. Just get up and dance. Great dancers are great because of their passion. – Martha Graham

 

Когато кажеш танци, първото нещо, за което се сещаш, са музика и чувство. Първо е музиката, която поражда някакво чувство в теб, което искаш да изразиш. Дали ще е с мимики, или с каквото и да било друго. Най-добрият начин да изразиш себе си, без да е нужно да говориш. Без думи.

 

 

Тази и още много интересни истории, свързани с танците,  можете да чуете в този подкаст.  Говорим си  с едни от най-талантливите в hip hop и urban dance стилистиката хореографи у нас – Стефания Стоянова и Симона Ангелова.

album-art

00:00

 

С Мони и Стефи се запознах във “VS Dance”, където преподават, а вие можете да ги видите на T.R.A.P. Fest на 09.12.2018 от 18:30 часа, когато те, заедно с учениците си, ще представят своите хореографии.

Стилът ми съм АЗ, казва Мони. Това е хореографията, която никога няма да забравя! Много се страхувахме от този танц. Бяхме много уплашени дали ще го издържим докрай, защото беше много натоварващ физически.

 

Хореографираме това, което имаме нужда да изразим, споделя Стефи, и добавя:

Тази хореография е свързана с нещо лично мое, с история. Това са неща, които съм изразила на момента и си ги спомням като емоции.

 

Можете да намерите Мони тук:
Instagram
YouTube

И Стефи тук:
Instagram
YouTube

От Ана Владова

Може да харесате също: