Разговор за книгите със Светлозар Желев I Подкаст: Разпилени думи

Сподели с приятели

Светлозар Желев е активист в литературните среди открай време и това си личи по дългия списък с длъжностите му в последните години. Съществена част от Литературен клуб „Перото“ и Национален фонд за книгата. Редактор е в големи издателства като Сиела и Колибри. Бил е водещ на рубриката в БНТ „Литературен гид“, а в момента – на подкаст със същото име. Въобще от човек с такъв опит и четивна култура можеш да научиш много и затова седнахме да си поговорим с него за каквото ни падне.

Освен едно безкрайно препоръчване на четива за напреднали, тези 85 минути засягат и някои много наболели теми в литературните общества у нас.

Колко четат младите днес? Какви са проблемите на часовете по БЕЛ? Как се изгражда читателски вкус? Кое прави класиката класика и за новите форми на четене…

Ще научите в момента, когато си пуснете този разговор.

Настрана от тези големи казуси успяваме само да навлезем в плиткото на някои по-чудати теми като китайската фантастика, Милан Кундера, руските сатирици, маркетингът на книгите, както и един дълъг списък с български автори, които не трябва да остават извън радара ви. Всичко това ни предоставят Светлозар Желев и двамата водещи Момчил и Огнян за час и половина. Представете си ако форматът ни беше по-дълъг!

 

От Момчил Бонев и Огнян Белстойнев


Ако обичате книгите и подкастите, последвайте:

Teen Station в Spotify

Литаратурен гид в Spotify