Книги за лятото

Сподели с приятели

Лятото е тук и понякога се чудим каква книга да изберем.  Ето ги нашите 3 книги за лятото!

Досието Илюмине

на Ейми Кауфман и Джей Кристоф

Сутринта Кейди си мисли, че да скъса с Езра е било най-тежкото нещо в живота ѝ. Следобеда планетата ѝ е унищожена…

Действието се развива през 2579, а главните действащи лица са Езра и Кейди – двама влюбени тийнейджъри, разделени след жестоката атака срещу планетата им. Езра е в кораба Александър, а Кейди в неговия спътник – Хипатия. Книгата развива много интересни теми като пътуване в Космоса, наличието на други форми на живот и възможността изкуственият интелект да надхитри човешкия.

Досието Илюмине е една изключително интересна sci-fi книга. Лично не бях голям фен на този жанр като цяло (ако не броим Star Wars), но тази книга ме накара да си променя мнението. Разказана чрез файлове, Илюмине не е типичната ви книга. Тя ще ви държи на ръба постоянно – винаги се случва най-неочакваното. Силно препоръчвам!

Оценка: 6/5

 

До всички момчета, които съм обичала- второто ни предложение за книги за лятото

на Джени Хан

Когато любовни писма, които трябва да останат в тайна, бъдат изпратени, катастрофата е неизбежна!

Всеки път, когато Лара се влюби, тя пише писмо – писмо, в което излива цялата си душа и сърце. Запечатва го, слага марка и адрес, и… го прибира в една кутия в гардероба си. Но какво ще стане, ако тези писма бъдат изпратени?

Нямах особено големи очаквания за тази книга. Беше в списъка ми от доста дълго време и най- накрая се реших да я прочета само защото филма стана толкова известен, а имам строго правило винаги първо да чета книгите. Не останах разочарована.

Лично не бих определила книгата за много изпъкваща – по-скоро поредния любовен роман. Но не мога да отрека, че беше наистина приятно четиво. Мисля, че всеки може поне малко да се припознае в Лара Джийн – срамежлива и малко непохватна, тя очарова всеки, когото срещне.

Оценка: 4/5

 

Всеки ден

на Дейвид Левитан

Всеки ден различно тяло. Всеки ден различен живот. Всеки ден влюбено в същото момиче.

А. – човек, който всеки ден се събужда в различно тяло. Без родители. Без истински приятели. Без семейство. Докато един ден се събужда в тялото на Джейсън – и не среща приятелката му, Кейти. Веднага се влюбва в нея и всеки ден след запознанството им се старае да я срещне – един ден като червенокосо момиче, друг като високо момче, докато един ден не издържа и казва истината за себе си.

Прочетох Всеки ден поради същата причина като До всички момчета – заради филма. Но с тази имах по-големи очаквания – книгите на Левитан са едни от любимите ми. И не останх разочарована – въпреки че не бих определила тази като една от най-добрите му, Всеки ден ме омая с интересната си история и невероятния писателски стил на Левитан.

Оценка: 4/5

Ако търсите нещо добро за четене, следете нашия podcast ни за пишещи и четящи хора.

 

 

от Йоана Петрова

Сткатията е материал от екипа на Teen Station в Русе.

Може да харесате също: