Какво да гледаме през януари?

Сподели с приятели

Честита Нова година и от филмовите платформи! След като празничните терзания минат, всички ще имаме нужда от още почивка. Какъв по-добър начин от някой филм или сериал. Какво са ни приготвили стрийминг платформите и какво да гледаме през януари?

Netflix

Знаете вече подредбата. През януари от Netflix са подготвили интересна селекция от класически и нови заглавия. В първия ден от годината повечето от заглавията станаха достъпни за потребителите.

Започваме с „300“ – историческият епос за гръко-персийките войни. Следва да се впуснем във фантастичния свят на Тим Бъртън с „Big Fish“ и шедьовъра на Мел Гибсън „Смело сърце“. Ще можем да се насладим на анимации, които да ни върнат в детството с „Весели крачета“ и „Кунг-фу панда“. Романтичната комедия на Уди Алън „Полунощ в Париж“ също вече е достъпна, както и „The Girl with the Dragon Tattoo“ на Дейвид Финчър с Даниел Крейг. Завършваме с шедьовъра на Мартин Скорсезе „Шофьор на такси“ с емблематичния Робърт де Ниро в ролята на Травис Бикъл.

На 14-и януари предстои премиера на horror сериала Archive 81“, проследяващ историята на архивист, който се занимава с изследване на повредени видеозаписи. На 17.01. ще стане достъпен филмът на Пол Томас Андерсън Phantom Thread“, а на 21.01. излиза първата част от последния сезон на криминалния сериал Ozark“.

HBO GO

Във филмово отношение през януари в HBO GO ще може да се гледа анимационната поредица „Хотел Трансилвания“ (01.01.), „Тя“ на режисьора Спайк Джоунз (03.01.). Премиерен за българската аудитория ще е филмът Judas And The Black Messiah“ (16.01.). От сериалите предстои премиерата на втория сезон на „Еуфория“ със Зендая, „Хари Потър 20-годишнината – Завръщане в „Хогуортс“, в който Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт си припомнят от времето на абсолютната мания по „Хари Потър“. Два британски сериала също ще са премиерни в HBO GO – „Убийствата в Пембрукшир“ и „Още един много английски скандал“.

 

Mubi

През януари Mubi ще отдаде почит на филмографията на Федерико Фелини с филмите Nights of Cabiria“ и The White Sheik“. Също така на фокус ще са кинофестивалите Sundance и този в Ротердам.

 

От Волен Чилов