Как да бъдеш пълноценен меломан в новата ера?

Сподели с приятели

Една отдавна предъвкана, но с времето все по-валидна истина: живеем в уникално динамично време и то неизбежно носи своите си недостатъци. Младите хора, родени с екранче в ръка, всеки ден са поставени на кръстопът – дали да се повлекат по неангажиращото течение на бързите удоволствия или да си поставят филтри за съдържанието, което поемат.

Както повечето ни други подкасти и този е наличен в няколко платформи:

Mixcloud или Spotify. Изборът е във вашите ръце.

Провокирани именно от тази дилема и от наблюденията ни върху нашите връстници, решихме да запишем този подкаст. В него едно от новите ни попълнения, Огнян Белстойнев, дебютира зад микрофона. Заедно с Момчил Бонев си говорят за това защо е ценно да приемат музиката като ценност ежедневно. Защо се вслушват в текстовете на песните, кое прави един артист важен за тях, защо предпочитат албумния формат най-много и какви методи използват, за да откриват нови артисти? Момчи и Оги засягат всички тези въпроси надълго и нашироко в едночасовото издание на подкаста: Как да бъдеш пълноценен меломан в новата ера?

И понеже темата е широкообхватна и повдига въпроса за цялостното отношение на новото поколение спрямо заобикалящия ги свят, накрая разговорът отиде в една далеч по-глобална посока. През какво преминават членовете на Teen Station, за да прозиведат добре обмислен и стойностен материал, кое ги мотивира да търсят вдъхновение във всяка сфера от живота и кои са качествата на един мислещ и развиващ се млад човек – размишления по тези теми ще чуете ако си пуснете този подкаст.

Ето няколко албума, които ви препоръчваме да чуете!

  1. Атила х Worst – Ред и Хаос
  2. Kendrick Lamar- DAMN
  3. Sufjan Stevens – Carrie & Lowell

Ето и един плейлист, който обединява два от албумите, за които говорихме през целия подкаст.

Ако търсите нова музика, ние я откриваме и споделяме с вас в поредицата Music Hunters.

От Момчил Бонев и Огнян Белстойнев