Коледна селекция I Jazz Час

Сподели с приятели

Коледен джаз е нашата специална селекция с легендарни изпълнители и вечни коледни класики.

Тази година Васил Андреев и Ния Райчева, водещите на Jazz Час, са ви подготвили чудесен сбор от композиции. Имена като Nat King Cole, Louis Armstrong и Ella Fitzgerald са само част от тях.

Ако пък ви се слуша и лек анализ върху връзката между Коледа и джаз музиката, можете да чуете размишленията на Ния и Васил отпреди две години в тематичното издание на подкаста им. Всичко това в приятната компания на Frank Sinatra, Dean Martin, Mel Torm и много други.

Коледната музика, такава каквато я познаваме днес, още от самото си появяване е обвързана с джаза. През ’30-те години на миналия век, когато Америка минава през Голямата депресия, започва началният тласък. Той ни гарантира съществуването на класики като Let it snow, All I Want for Christmas и други.
Без да обсъждаме световни пандемии и икономически кризи, можем само да споменем, че това, което прави джазът специален (и в цялост хубавата музика) е, че ни утешава в несигурни времена и придава магичност на малките моменти.
Екипът нa Jazz Час ви желае весели празници и много хубава музика, като за последното лично се заемаме да го предоставим. Това е нашият любим коледен джаз, който гарантира да ви стопли от студа и да вълнува като първия сняг.
За още подкасти с Jazz музика, чуй архива на Jazz Час.

Може да харесате също: