Януари – парти трамвай, концерти, арт пространства и филми

Сподели с приятели
21.01.„Party Tram”
След броени часове в центъра на София от Център за градска мобилност ще пуснат парти трамвай! Жълто-сините превозни средства, в които по-скоро сме свикнали да виждаме намръщени хора ще се превърнат в място с музика, танци и дори пърформанс! Събитието ще започне в 18 ч. днес, а маршрутът може да проверите във Фейсбук страницата на Центъра за градска мобилност.
Пътуването в „Party Tram” ще става с редовен превозен документ.

Ето и какъв е маршрутът му:

  • От 18:00 ч. от площад „Възраждане“ по този на линия № 27 до „Манастирски ливади-Запад“;
  • А от 20:15 ч. преход към маршрут на линия № 5 – „Бъкстон“ и обратно по същия път до надлез „Надежда“.
28.01. – Едни от най-успешните артисти в последната година започват 2023 със съвместен концерт
Събитието е много любопитно, тъй като артистите загатват, че ще бъде много повече от „просто участие”. Дуото Молец и отборът, както те се наричат, на SKG, заявиха, че искат да променят културата за ходене по концерти, ставайки не просто „участници по участия”, но и организатори. Съвместното събитие на артистите със сигурност ще бъде страхотно преживяване за почитателите им, както и началото на нещо ново! Билетите са пуснати в продажба и намаляват драстично, така че побързайте.
26.01. – КО-ОП
Какво по-хубаво от това „да пуснеш една вода”? Ами и да чуеш хубава музика, докато го правиш. Тоалетната на КО-ОП предлага именно това. Албумът, който можете да чуете в това пространство за уединение, е дело на Кърт Колев – млад артист с любопитен подход към музиката. Съдейки по изкуството на Колев, можем спокойно да кажем, че той обича да се рови из дебрите на Интернета.
Новият му албум обаче включва български песни, които са нарязани и композирани по различен начин, а същинската изненада за слушателя е, че тези песни ги няма в Интернет. Събитието ще продължи и през февруари, и март, така че можете да го посетите не само на посочената дата, а може и да отидете няколко пъти, защото е просто супер.
Кино
Вавилон – Деймиън Шазел е режисьор със страхотни филми в портфолиото си като „Камшичен удар” и „Ла ла ленд”. Освен че в новата порция кино, която ни поднася, включва в главните роли Марго Роби и Брад Пит, със сигурност би било интересно да се гледа интерпретацията на Шазел за същността на Холивуд, особено имайки предвид, че именно тази тема е засягана и от високо уважавани режисьори като Куентин Тарантино и Пол Томас Андерсон.
Препоръчано от Илин Димитров