На пътешествие със Звездолет

Сподели с приятели
Срещнахме се със Звездолет в един приятно слънчев ден в края на октомври месец, за да си поговорим малко повече за тях – като група и като личности.

Ако следите българската ъндърграунд сцена, няма как да не сте чували за Звездолет – момичешката група, която безпощадно открадва сърцата на всички, без значение дали човек ги слуша за първи или двадесети път. Репертоарът им е богат на жанрове и емоции, в него се срещат както популярни песни, така и такива, за които почти никой не е чувал. Най-забележителната част от него обаче със сигурност са авторските им парчета, до едно носещи енергия, характерна само и единствено за тях.

На пътешествие със Звездолет

В деня на интервюто момичетата закъсняваха модерно, а по-късно и споделиха, че това е лошият им навик. Въпреки това времето беше с нас, настроението – налице. Оставаше ни единствено да намерим място, на което да снимаме разговора си. Това се оказа трудна задача, имайки се предвид колко спонтанно организирахме интервюто. Накрая търсенето на подходяща локация за снимки се превърна в част от материала. Сами ще видите в неколкократната смяна на обстановката ни.

звездолет

Ако на сцената Звездолет са сладки, то на живо са… още по-сладки. Говорят също толкова пленително, колкото пеят. Обрисуват чрез истории това, което се опитват да изразят. Създават една комфортна атмосфера, която носи усещането, че си приятел с тях от години. Но най-забележимото в тях е любовта им – към пеенето и свиренето, към изкуството като цяло, но и една към друга. Обзалагам се, че точно тази емоция е тайната съставка на рецептата им за неповторима музика.

Звездолет – TS интервю
Накъде ни води Звездолетът?

Момичетата в момента работят по първото си EP, в което ще има както добре познати за публиката им песни (в нов аранжимент), така и нечувани досега такива. Скоро ще излезе и видеото на най-емблематичното им парче – “Супермен”. Не пожелаха да разкажат по-подробно за него, за да не развалят изненадата, но кадрите зад кулисите изглеждат обещаващо. От Teen Station очакваме с нетърпение всичко, което Звездолет са ни подготвили, и ще държим и вас в течение с новите събития около тях!

Може да харесате също: