Отвътре навън с Александра Алгафари: Обича ме, не ме обича

Сподели с приятели

Има ли по-хубаво чувство от това да получиш известие и то не от кого да е, а от любимия човек? Любовта е неизменна част от живота ни, а романтичните взаимоотношения са нещо, с което всеки младеж се сблъсква рано или късно. Нажежените летни страсти влизат и в нашето студио с петия епизод на поредицата Отвътре навън. В него на гости ни е психологът Александра Алгафари, а за да проучим и мъжката гледна точка на нещата, в разговора се включи и колегата подкастър Калоян Папазов.

В епизода преминаваме през цялата динамика на една връзка. Какво се случва преди запознанството с половинката ни и как да разберем дали сме готови за връзка? Какви са потенциалните проблеми във връзката и как да се справим с евентуална раздяла? И не на последно място ще разбулим много митове, които съществуват в главите ни за противоположния пол като „Кой трябва да направи първата крачка?”. Ще отговорим и на важния въпрос „Можем ли да останем приятели?”

Епизодът с Александра Алгафари е и в Mixcloud:


Как да излекуваме разбито сърце?

Още темата можете да прочетете и в платформата “Разкажи ми”

Подкастът Отвътре навън се реализира с изключителната подкрепа на УНИЦЕФ.

Това партньорство е повече от логично, защото УНИЦЕФ работи активно, за да подкрепи децата и тийнейджърите в България, като разработва национална програма за подкрепа на психичното здраве на младежите.

По данни на УНИЦЕФ много деца и младежи, включително в България, се борят с тревожност, депресия, тъга и други отрицателни емоции. Пандемията от COVID-19, социалната изолация, нарушеният учебен процес, заедно с  безпокойството за семейните доходи и здравето, накараха много млади хора да чувстват страх, гняв и загриженост за бъдещето си.

Психичното здраве е много повече от липсата на психично заболяване и включва нашето емоционално, психологическо и социално благополучие. То засяга нашите мисли, чувства и действия и определя как се отнасяме към живота, как общуваме с другите, как придобиваме знания и правим избори.

 

Може да харесате също: