Новите звезди на алтернативната сцена – iDKHOW

Сподели с приятели

I Dont Know How But They Found Me (iDKHOW) е името на американско дуо, което се представя като… много неща. Инди поп представители, откриватели на нови детайли в алтернативния (електроник) рок и акапела. А може дори да станем крайни и да кажем, че са създатели на ново музикално движение.

Кои са iDKHOW?

Може би, гледайки снимка на бандадата, си мислите, че има нещо познато в единия от двамата? Точно така! Това е Далън Уикс, бивш представител на Panic! at the Disco и основен участник в един от най-големите хитове на първото десетилетие на XX век – I write sins, not tragedies. Всички можем да си го запеем на ум. Освен че е вокал, Далън може да свири на пиано, синтезатор, укулеле и т.н., но не той е музикантът в групата.

Раян Сиъмън е отговорен за инструменталната част. Далеч по-неизвестният синекос Раян определено има какво да покаже и като че ли най-сетне е намерил пътя към голямата сцена.

Какво е творчеството им?

Те стават известни с песента (мой личен фаворит) Nobody likes the opening band (Никой не харесва откриващата банда), имат едно EP – 1981 Extended Play, няколко сингъла, а наскоро започнаха да пускат песни от новия си проект Razzmatazz.

I Dont Know How But They Found Me – новите звезди на алтернативната сцена. Ето 5 песни, които ще ви запознаят с тях!

1. Choke

Инструменталът на песента – весел бас, напевно и приятно звучене – е в пълен контраст с текста, в който има моменти като „С удоволствие бих изгорил този град“, „Удуши се да заспиш“ и така нататък. Определено песента е интересна смеска и си струва да се чуе от всеки ценител на такъв тип музика.

Любима част от песента:

Now shut your dirty mouth

If I could burn this town

I wouldn’t hesitate

2. Do It All The Time

Това е песента, която се забива в главата. Тази, която ти става любима и пускаш на всичките си приятели. С електронно звучене и прекрасен текст, тя е една от най-добрите на бандата. Клипът също не е за изпускане.

Любима част от песента:

Now we’re so young

But we’re probably gonna die

It’s so fun

We’re so good at selling lies

We look so good

And we never even try

3. Razzmatazz

Ако това е предпочитаният ви стил музика, тази песен ще ви стане любима. Интересна, специална, различна – песента има по-акустично звучене. Background-ът допринася изключително много за въздействието на парчето, което ни подгрява идеално за новия албум.

Любима част от песента:

Let’s go paint the town on our way home

The blinking lights are breaking bones

Cast all your spells and there you have

That good old fashioned razzmatazz

4. Bleed magic

Много се чудех коя песен да поставя на четвърто място. Но Bleed Magic определено заслужава внимание. Може би най-лиричната част от албума 1981 Extended Play, тя е още едно доказателствио за уникалното звучене на групата.

Любима част от песента:

Lonely little life

And nobody believes you now

You’re bleeding magic out

5. Nobody likes the opening band

Определено моят личен фаворит, песента с която групата става разпознаваема. Заглавието е красноречиво и говори и за текста, и за клипа на песента. В нея Дилън достига много серизони височини с гласа си и постига много въздействащ ефект.

Любима част от песента:

Oh, unfamiliar things will make us nervous

But singing here for you

Gives me a purpose, so…

 

Бонус: Leave me alone.

Най-бързо набиращата популярност песен от новия албум на iDKHOW с изцяло ново звучене на инструментала.

 

Надявам се да сте се запазили място в плейлистите си за I Dont Know How But They Found Me и също като мен да сте развълнувани да проследите тяхното развитие.


От Велислав Димитров