УНИверсално: За НАШИТЕ избори

Сподели с приятели

Гражданското образование в България и как да решим за кого да гласуваме

Има неща, които можем да променим, както и такива, които не можем. В разговора с Цецо от „България на младите и Вяра от „Всичко е въпрос на вяра става ясно какво да направим, за да оформим настоящето си.

УНИверсално ви кани на една дискусия за гражданското образование у нас, за причините да гласуваме, било то и с „Не подкрепям никого“.

Излизаме от училище, без да имаме представа от политика, ставаме на 18 и изведнъж трябва да гласуваме, без да знаем за кого да гласуваме, как да гласуваме и в крайна сметка защо да гласуваме.

Защо политическият живот в България остава далечен на младите хора? Как в три стъпки да вземем решение, кого да подкрепим, (особено ако нямаме представа от политика)? Колко е полезно да участваме в дебати? Какво е България на младите? С какво можем да се занимаваме извън предизборните периоди, за да останем актуални, активни граждански?

Какво може пък политиката да направи за нас?

На нас от Teen Station ни е повече от ясно, че България е пълна със страхотни, готини, идейни, мислещи, пишещи, смятащи, снимащи, учещи, работещи, монтажиращи, пеещи, свирещи, играещи, режисиращи, катерещи планини, прекосяващи океани, спасяващи планети, чистещи екопътеки, спортуващи, предприемащи, рисуващи, кодиращи, косплейващи, слушащи музика и разбиращи много повече, отколкото някои си мислят… човеци, които дори не са навършили 20 години. Нека си го припомнят възрастните.

Чуйте епизода в Spotify и последвайте Teen Station