Юни в София: Прайд, Астероид Сити и Забранена музика

Сподели с приятели

Дългите дни и слънцето са тук и стартираме летния сезон с няколко вълнуващи събития! Ето какво можем да правим през юни в София:

Какво: София Прайд 2023

Къде: Паметник на Съветската армия
Кога: 17-ти юни, събота, от 14 ч.

Защо: За поредна година София Прайд ще оцвети града! Освен шествието, организаторите са подготвили и други активности:

филмови прожекции, изложба, както и официално афтърпарти в Топлоцентрала.

Най-важно е обаче да не забравяме основния повод, поради който сме там – да дадем гласност и да се борим за равноправие.

Какво: Sofia Live Fest 2023

Къде: Арена София
Кога: От 23-ти до 25-ти юни

Защо: Третото издание на фестивала отново не ни разочарова с артистите, които предлага като част от програмата си. Тази година имената, които оглавяват събитието са небезизвестния за нашата аудитория инди/соул/трип-хоп сензацията Chet Faker, както и британският DJ и продуцент, работил с огромни имена като DJ Shadow, Thom Yorke и Queens of the Stone Age, James Lavelle, по-познат под псевдонима UNKLE.

Заедно с тях на сцената на Sofia Live Fest ще приветства и Alina Pash, 1000mods, Bulgarian Cartrader, както и много други артисти.

 

Какво: Забранена музика

Къде: Micro
Кога: 16-ти юни от 23 ч.

Защо: Тематиката на последното (до есента) Забранена Музика парти в София е ТикТок. Смятаме, че това само по себе си е достатъчна причина за да посетим това събитие. Ако обаче все пак имаме някои съмниния, то фактът, че Цуро и Кърт Колев ще бъдат гост-диджеи, трябва да ни убеди да присъстваме. Знаем, че те, подобно на останалата част от титулярния състав на събитието, имат разнообразни музикални предпочитания, затова можем да им се доверим напълно.

 

Какво: Asteroid City

Къде: По кината
Кога: От 23-ти юни

Защо: Wes Anderson отново обра аплодисментите в Кан с новия си филм. Изненадващо, но съвсем скоро ще можем да го гледаме по българските кина! Очакваме режисьорът да е във върхова форма след като привлече половината Холивуд за тази продукция.

С големия си актьорски звезден състав филмът отвежда зрителите на едно пътуване, което е фокусирано около семинар за млади ентусиасти по астрономия. Неочаквано настъпват събития, променящи света. Отличителната ексцентричност и визуален стил на Anderson обещават наслада от изящна визия и очарователна въображаема обстановка, която да разгърне историята.