Юли в София: Барби, Дензъл Къри и A to JazZ

Сподели с приятели

Месецът, който всички задружно посрещаме, гледайки първия му изгрев, е домакин на едни от най-чаканите и грандиозни събития за лятото. Ето какво предстои през юли в София:

Какво: Барби и Опенхаймер

Къде: По кината
Кога: От 21-ви юли

Защо: От няколко месеца Интернет прелива от статии, мемета, туитове и какво ли не, заради две заглавия, които ще са достъпни в киносалоните в един и същи ден. За вниманието на зрителите ще се борят интерпретацията на живота на Робърт Опенхаймер – създателят на атомната бомба, в чийто образ ще влезе Килиън Мърфи (Cillian Murphy). Режисьор на продукцията е Кристофър Нолан. От другата страна на ринга ще бъде Грета Гъруиг (Greta Gerwig), която ще накара най-популярната кукла за деца да оживее. В ролите на Барби и Кен са Марго Роби и Раян Гослинг.

 

Какво: Aniventure Comic Con 2023

Къде: Inter Expo Center
Кога: От 8-и до 9-и юли

Защо: След 3-годишна пауза най-мащабното събитие за поп култура в България ще се проведе отново. Събитието ще приветства международни звезди като Tom Wlaschiha (от Game of Thrones) и Stefan Kapicic (от Deadpool). Двудневната програма включва всякакъв тип занимания, които вълнуват почитателите на аниме, манга, гейминг, косплей и комикс културата. Дейностите включват и турнири, конкурси, демонстрации, лекции, както и срещи с едни от най-популярните влогъри у нас.

 

Какво: Denzel Curry за пръв път в България

Къде: Маймунарника
Кога: 14-и юли от 19 ч.

Защо: Denzel Curry е един от най-интересните хип-хоп изпълнители, които съвременната музикална сцена може да предложи. През последните няколко години американският рапър изненадва почитателите си със способностите, които има, прехвърляйки жанрови граници и доказвайки се като едно от най-гъвкавите и разностранни MC-та. Преди да го приветстваме, на сцената на Маймунарника ще се развилнеят So Called Crew, за да направят преживяването още по-незабравимо. С нетърпение очакваме да посрещнем Къри за пръв път в България и да чуем какво ни е подготвил.

 

Какво: A to JazZ Festival 2023

Къде: Кучешкият парк до Park Center Sofia (познат и като Южен парк 2)
Кога: от 6-ти до 9-ти юли

Защо: A to JazZ отново ще бъде причината да се съберем с приятели на пикник и хамаци, докато се наслаждаваме на хубава музика под откритото небе на София. Международният фестивал се е превърнал в неизменна част от културния живот на София. За пръв път събитието ще е с продължителност от четири дни и, както винаги, няма да изневери на добрия подбор от местни и световни музиканти!

Селекцията е на Илин Димитров

 

Може да харесате също: