Април в София: Избори, експериментални книги и забранена музика

Сподели с приятели

Първият месец с 30 дни тази година настъпи и сме тук, за да обсъдим какво ни очаква. Пролетта още се мъчи да дойде с цялата си същност, но поне по улиците се носи нейният аромат, а цъфтящите дървета са повод да се усмихваме по-често. През април в София предстоят някои страхотни събития и едно, което е не чак толкова страхотно, но пък е важно.

Ето ги и събитията, с които да запълните календарите си:

Какво: Избори

Къде: В съответната избирателна секция (тук може да проверите коя е тя и къде се намира).
Кога: 2-ри април

Защо: Защото е важно!

 

Какво: ТДК в НДК: промо на албума „Неместа“

Къде: НДК, зала 6
Кога: 27-и април

Защо: С третия си албум пловдивската нойз рок група ТДК затвърждава статуса си на една от най-добрите български групи някога. Неслучайно момчетата от Сепаратистка Република Добрина грабхана вниманието на един от най-популярните музикални критици в света – Антъни Фантано, по-известен като theneedledrop.

„Неместа“ е страхотен албум, който групата загатваше по концертите си в последните месеци. В деня на жената дългоочакваният „тъжен албум, роден с много любов и много забавление“ излезе по всички музикални платформи. Оттогава прозвуча в нашите слушалки немалко пъти, но нямаме търпение да го чуем и на живо в цялата му същност.

 

Какво: Zabranena Muzika

Къде: Микро
Кога: 13-и април

Защо: От известно време в София почти всеки месец се организира събитието „Забранена музика“. Концепцията на партито е да бъде разнообразно и да събира хора, които могат да се забавляват на всякаква музика. През април организаторите на събитието са решили да направят турне. Освен в София, „Забранена музика“ ще има и в:

Бургас, Варна, Пловдив и Стара Загора.

 

Какво: Експериментална книга “périphérie”

Къде: Културно пространство БОБИНА, улица „Триадица“ 5А
Кога: 19-и април

Защо: „périphérie” звучи като хаотичен експеримент, който съчетава литература, дизайн и музика. Некнигата съдържа четири разказа на деца, мигрирали в Париж, които по стечение на обстоятелствата вече са възрастни. Всеки текст е по-охлузен от предишния, по-панически, но в своята същност това са съвсем обикновени истории, които съперничат по достоверност и цветова наситеност на придружаващите ги фотографии.

Линк към събитието ТУК.

Селекцията е на Илин Димитров

 

Може да харесате също: