Големият финал на Българските даунхил серии, 2017

Сподели с приятели

Големият финал на Българските даунхил серии – тази неделя на Витоша!

От 6. до 8. октомври ще се проведе петото поредно издание на Home Mountain Bike Cup! Събитието се провежда ежегодно в района на Бай Кръстьо и Драгалевски лифт, като всяка година предизвиква някой от най-добрите родни колоездачи  в оспорвана битка за призовите места!

Състезанието е решаващо за крайните резултати в Българските даунхил серии за 2017 г.

Тази година те включваха общо 5 кръга на 5 различни локации. Домакини на сериите до този момент бяха Пампорово, Петрич, Кюстендил и Боровец, а Витоша ще определи шампионите за годината.

 

Водач във временната ранглиста е Стивиан Гатев при мъжете, следван само на 50 точки разлика от основния си опонент за спечелването на титлата – Росен Ковачев. При юношите преднина има Румен Белезирев. След него само на 20 точки разлика е двукратният национален шампион Йордан Анчев, което прави състезанието още по интересно и решаващо.

Близо 100 състезатели от цялата страна са записани за участие до момента. Всеки, който иска да се включи в състезанието, може да го направи, като се регистрира предварително онлайн.

 

 

Друга интересна част от програмата на Home Mountain Bike Cup 2017 ще бъде традиционната изложба Най-добрите кадри на сезона. Тя ще се проведе в петък, 6.10., от 17:30 ч. в клуб Switch (НДК, под Моста на Влюбените).

В нея ще се включат повече от 10 фотографи, успели да уловят незабравими моменти през годината, а вечерта ще продължи с тематично парти за закриването на байк сезона. Входът е свободен и всички са поканени.

 

Може да харесате също: