Depeche Mode с ново 360-градусово видео

Сподели с приятели

Depeche Mode отново са сред пионерите в използването на най-новите технологии.

Бандата представи новия си видеоклип към сингъла “Going Backwards”, заснет с иновативната технология във формат 360-градусово видео. Режисьор на видеото е Тимъти Саченти, известен с многопластовия си фотографски стил, който поставя групата в едно стилизирано и пълномащабно визуално приключение.

В подкрепа на “Going Backwards” Depeche Mode издават и специален сингъл проект в дигитална версия, който включва албумната версия на песента и лайв запис от Highline Sessions, част от самия видеоклип.

“Going Backwards” е един от ключовите сингли в новия албум на групата – Spirit – четиринадесетият студиен албум в дискографията на Depeche Mode. Продуциран от Джеймс Форд от „Simian Mobile Disco“, албумът дебютира на No. 1 в редица държави по света включително в Германия, Франция, Италия, Полша, Белгия, Швейцария, Австрия, Португалия и Дания. Spirit дебютира и в Топ 5 в 15 страни, сред които Великобритания и САЩ.

 

Групата е на турне в Европа като част от световната им обиколка. Интересът към Global Spirit Tour 2017/2018 е наистина огромен. Турнето стартира през май 2017 г. в Стокхолм (Швеция) и ще приключи на 27.03.2018 г. в Сао Паоло (Бразилия). Depeche Mode стана и първата група в света с разпродадени четири поредни концерта в легендарния амфитеатър в Холивуд – Hollywood Bowl –  също част от турнето на 12, 14, 16 и 18 октомври.

 

След европейската обиколка на групата по най-големите стадиони на Стария континент, турнето Global Spirit Tour продължава през август. В САЩ следват 30 концерта, а през есента завръщане в Европа, последвана от Латинска Америка през пролетта на 2018 г. Турнето „The Global Spirit Tour“ има всички шансове да подобри рекордите по продажба в индустрията, тъй като до момента са продадени над 1.5 милиона билета.

Може да харесате също: