Декември в София: DOM X-Mass Pop-Up Market и People of Sofia на 10

Сподели с приятели

Последният месец от 2023-та е тук, а с него и зимата. Открай време не сме имали истинска зима през декември, сега си представете и да има сняг по Коледа! Готвейки се бавно за всички празници, които предстоят, София ни предлага разнообразие от събития, които да посетим. Ето ги и тях:

Какво: Без филтър: People of Sofia става на 10 години

Къде: Doza Gallery
Кога: от 4-ти до 13-ти декември

Защо: Повечето хора, които са жители на столицата и използват Интернет, най- вероятно знаят или са попадали като част от проекта People of Sofia, стартиран то Вихрен Георгиев. Вече 10 години страницата споделя цветни образи, случайни ситуации и лични истории на хора. Освен празненство, юбилейната изложба ще бъде и своеобразно напомняне за това колко разнообразна е София.

 

Какво: Истанбул – изложба на Ара Гюлер

Къде: Галерия Синтезис
Кога: от 23-ти ноември до 25-и януари

Защо: След наша София пътуваме до съседен Истанбул, който да усетим през „окото” на световноизвестния фотожурналист Ара Гюлер. Чрез черно-бели фотографии, изложбата показва вълшебната атмосфера на града във всичките ѝ палитри. Основната тема в творчеството на Гюлер е именно Истанбул и същността на мястото. Дългогодишният труд на майстора и всички визуални разкази, които отразява чрез обектива си, са се превърнали в символ и част от идентичността на Истанбул.

 

Какво: DOM X-Mass Pop-Up Market

Къде: Клуб DOM
Кога: 16-и и 17-и декември

Защо: ДОМ ни потапят в коледното настроение, организирайки събитие с разнообразни щандове. В двудневния коледен базар човек ще може да открие дрехи – нови и „винтидж“, напитки, храна, аксесоари и всякакви потенциални подаръци за вас или ваш близък. Разбира се, празничното фестивално настроение ще бъде под съпровода на селекция, подбрана от различни диджеи.

 

Какво: Rakia and Spirits Fest 2023

Къде: НДК
Кога: 9-и и 10-и декември

Защо: Като уиски фест, ама с ракия. Навън е студено, а най-бързият начин да се стоплим, освен с греяното вино от коледния базар в градинката на Народния театър, е ракията. Фестивалът ще обедини както производители от нашата татковина, така и уважавани представители от нашите балкански съседства. Над 300 разновидности на ракия ще бъдат налични, както и други високоалкохолни напитки. Само за пълнолетни!

 

Селекцията е на Илин Димитров

 

Може да харесате също: