Cinelibri 2023: Акценти и впечатления

Сподели с приятели

Есенно-зимният филмов фестивален сезон в София вече стартира, а с него и интересните предложения на екран. Между 6-и и 29-и октомври 2023 г. се проведе деветото издание на кино-литературния фестивал Cinelibri. Неговата насоченост е да показва най-интересните екранизации и филмови адаптации от света на литературата, наред с редица придружаващи ги събития. Тази година фестивалът мина под надслова „Метаморфози“ по случай 140-годишнината от рождението на писателя Франц Кафка. Програмата му включи редица нови и класически прожекции на голям екран.

В случай, че сте изпуснали някои от тях, имате интерес за широкото им разпространение у нас или просто искате да удължите момента на сладка приказка на по цигарка (или на чист въздух) след прожекция пред киното –

имаме подкаст за вас.

В уюта на студиото ни водещият Момчил Бонев и неговият събеседник Павел Симеонов споделят своите впечатления и коментари за това, което успяха да гледат от богатата програма. В записа ще чуете дискусии и препоръки за пресни носители на награди от фестивали като „Клети създания“ на Йоргос Лантимос и „Страсти в кухнята“ на Тран Ан Хунг. Приятни изненади като „Звярът“ с Леа Сейду, нови филми от Вим Вендерс, Роман Полански и Франсоа Озон, както и класики от Орсън Уелс и Тери Гилиъм.

Press Play:

Може да харесате също: