Къмпинг култура – подкаст с Али Вергова

Сподели с приятели

Когато за последно се разхождах из Централен Балкан, листата на дърветата вече бяха започнали да пожълтяват. Но всички от групата ни отказваха да отразят рязката промяна, която предстои. Макар че пролетта е мой любим сезон, а морето винаги е било на второ място след планината… лятото ми липсва. То е едновременно време на очакване, планиране, пътуване и време на спокойствие, безвремие и безгрижие. То е Време. Има място и час за всичко, няма нужда да отказваш, няма как да не можеш.

Лятото просто е един специален сезон на срещи и свобода.

Някои хора познават лятото дори по-добре от мен. Това е първото нещо, което разбрах за Алена Вергова още в момента, в който я видях да крачи към студиото ни. В себе си тя е събрала много слънце, много приключения, много истории, които споделя в този специален епизод по месечната ни тема.

Али умее да разказва по един много… летен начин. Без резерви и без план, но все пак толкова увлекателно. Веднага успява да създаде уютна атмосфера. Може би е усвоила това в НАТФИЗ, където следва от година, а може би това е причината да я приемат. Във всеки случай, със сигурност има невероятното качество да говори за пътувания, запознанства, екстремни спортове… и най-вече за къмпинги. 

Закриваме темата „Място за срещи“ с моята среща в студиото с Али Вергова, която ни споделя повече за къмпингарската култура и за къмпинга като място за отделяне от обществото, но и за създаване на ново, по-сплотено такова. 

 

Може да харесате също: