Представяме: BROCKHAMPTON

Сподели с приятели

През 2017 BROCKHAMPTON превземат света, издавайки не един, не два, а цели три албума, пълни с “плющялки”.

Експериментирайки със звученето си и засягайки теми, които много други изпълнители избягват, групата успява да се докосне до всеки слушател. Дискографията ѝ може да предложи по нещо и на най-големия музикален критик, и на най-обикновения тийнейджър. Това се дължи на хората, събрани в екипа, които се различават по много неща, но са обединени от любовта си към музиката и от посланията, които искат да предадат чрез нея.

Членове на BROCKHAMPTON

Кевин Абстракт е лидерът, характерен с това, че не се притеснява да говори за темите, които счита за важни. Дом Макленън впечатлява всички с техниката си на рапиране и напомнящите на поезия върсове. С енергичните си и провокиращи включвания във всяка песен Мерлин УУд остава за дълго време в съзнанието на слушателите. Джоба може да бъде запомнен с уникалните начини, по които изразява емоциите и мислите си. Мат Чемпиън изпъква както с вокали, така и с рап. Гласът на Беърфейс чуваме по-рядко, но също толкова лесно можем да заобичаме.

Но това са само хората, които слушаме в парчетата. А BROCKHAMPTON считат всеки човек, замесен в творческия процес, за част от групата си. Затова е редно да споменем и продуцентите Ромил Хемнани, Джабари Менуа и Кико Мърли, дизайнерите HK и Роберто, фотографа Ашлан Грей и мениджъра Джон Нюнс.

Музика

Най-емблематична за колектива определено е SATURATION трилогията. Тя отразява израстването не само на всеки един в екипа, но и на BROCKHAMPTON като група. Слушайки албумите хронологично, човек може да проследи плавните промени в продукцията и тематиката на парчетата, да види как постепенно започва да се изгражда характерният за BROCKHAMPTON стил.

Бойбандата минава през някои трудности преди издаването на следващия си диск. Два албума биват задрасквани, а същевременно колективът взима тежкото решение да се раздели с един от най-застъпените в проекта членове поради обвинения срещу него. Въпреки обстоятелствата BROCKHAMPTON показват, че препятствията не трябва да ги спират, и септември 2018 издават iridescence. Албумът е доста различен от досегашните им и среща различни отзиви, но критиката само мотивира членовете да продължават да се развиват.

На 23. август групата се завърна с нов албум – GINGER. По този повод записахме подкаст, с който целим да въведем всеки нов фен в музиката и историята на BROCKHAMPTON.

ПП: ето го и изпълнението на живо, за което Марио говори в подкаста:

 

По този PODCAST работиха Жени и Марио, който познаваме и от предаването ни за кино  Филмари

Още от нашите открития ще намерите в Music Hunters

Може да харесате също: