Bon Iver: моноспектакъл от собствен характер

Сподели с приятели

Рядко се намира чиста и неподправена музика, която да говори право на душата. Рядко се намира и експериментална такава, която държи здраво на равновесието между синтетична електроника и класически музикални инструменти. Е, главният ни герой Bon Iver стои комфортно и в двете категории и това е може би най-силното му качество.

В този епизод на Music Hunters ви срещаме с Bon Iver и Justin Vernon – основното действащо лице зад този псевдоним. Певец, текстописец, продуцент, деен колаборатор и движеща сила зад много докосващи проекти. Прякорът му означава зима, а музиката му звучи като пролетта. Носи спомени за лятото и е обагрена в нюансите на есента. 4 сезона, олицетворени в 4-те му дългосвирещи албума препускащи от акустични инди фолк балади до предизвикателни електропоп влияния. И въпреки безспорния комерсиален успех, човечността продължава да блика от нежните му мелодии, а точно такива настроения са ни нужни в момента.

Върнън е изпреварил света дори и що се отнася до изолацията. Първият си албум създава усамотен в зимната хижа на баща си, а след това среща големи имена в индустрията като Kanye West и James Blake, които го отвеждат до неподозирани артистични дестинации. Откъде да започнете с музиката му, какво я прави толкова ценна и други интересни подробности за постоянната градация на Бон Ивер ще научите, когато си пуснете този епизод от поредицата Music Hunters.

Bon Iver: моноспектакъл от собствен характер

От Момчил Бонев